Formula E Londen: wie wordt er wereldkampioen?

Dit weekend eindigt het Formula E-seizoen 2023. Het voorbije seizoen ging in ons land relatief geruisloos voorbij, want onze regerende wereldkampioen Stoffel Vandoorne, kende een moeilijk seizoen met één vierde plaats als beste resultaat. Vooraan komen nog vier rijders in aanmerking voor de wereldtitel, maar het is vooral uitkijken naar de Brit Jake Dennis in de kleuren van Avalanche Andretti en de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy die het voor Envision doet.

Foto: © Formula E

Stoffel Vandoorne kan nog opschuiven naar de tiende plaats, maar de DS Penske-rijder kende een zeer kleurloos seizoen, terwijl zijn ploegmakker Jean-Eric Vergne toch één race won en al tweemaal op het podium stond. Theoretisch kan Vergne nog op het eindpodium van het WK eindigen, maar dan moet werkelijk alles meezitten. Zijn huidige vijfde plaats is waarschijnlijk ook de eindplaats voor de Fransman.

Voor de wereldtitel zijn er nog twee echte kandidaten, met name de Brit Jake Dennis in de kleuren van Avalanche Andretti en de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy die het voor Envision doet. Het verschil tussen beide rijders bedraagt 24 eenheden, met nog 58 punten te verdelen. Mitch Evans (Jaguar), derde volgt al op 44 punten en moet dus op een half mirakel hopen, net als Pascal Wehrlein (Porsche) die 49 eenheden minder telt dan de man vooraan.

Bij de constructeurs gaat de strijd tussen Envision Racing en Porsche, met Jaguar en Andretti als derde en vierde hond in het spel.

De slotraces van het WK Formula E vinden in Londen plaats, met twee races, één op zaterdag en één op zondag, die beide net na 18u00 van start gaan.