GT World Nürburgring: titelstrijd in volle gang, Comtoyou op twee fronten

De 24 Uur van Spa ligt amper achter ons en daar is alweer de volgende wedstrijd van de GT World Endurance Cup. De eindstrijd is daarmee ingezet, want met nog twee wedstrijden te gaan, lijken enkel de trio’s Eng-Yelloly-Wittmann (BMW) en Gounon-Marciello-Boguslavskiy (Mercedes) nog voor de titel in aanmerking te komen.

Na de 3-uursrace op de Nürburgring van komende zondag, volgt enkel nog de finale in Barcelona op 1 oktober en dan zit het uithoudingsseizoen er alweer op. Na de zege van het Rowe BMW-trio Eng-Yelloly-Wittmann in de Ardennen, komen theoretisch nog een zevental teams in aanmerking voor de titel, maar met een kloof van 43 punten (en nog 52 eenheden te verdienen) tussen Eng-Yelloly-Wittmann en hun teamgenoten Hesse-Harper-Verhagen op de derde plaats, lijkt alles op een duel uit te draaien. Hetzelfde geldt voor de teams, waar ROWE Racing en Akkodis ASP Team het onderling zullen uitvechten, met Team WRT al op 41 eenheden.

In de Gold Class leidt het Comtoyou Audi trio Hofer-Baert-Soulet, terwijl hun teamgenoten Hezemans-Hutchinson-Dejonghe het commando in handen hebben in ‘Silver’. Vader en zoon Machiels, samen met Andrea Bertolini, zijn de beste Belgen in ‘Bronze’, op een achtste plek, uiteraard in een AF Corse Ferrari.

Opvallend, in Duitsland verdwijnt Gilles Magnus uit de ‘Pro’ line-up van Comtoyou om plaats te nemen naast Nicolas Baert en Maxime Soulet in een volledige Belgische in de ‘Gold’ klasse. Wie er naast Christopher Haase en Frederic Vervisch in de ‘Pro’-wagen zal zitten, is nog niet geweten.

Voor het overige zien we al reguliere Belgen aan de start verschijnen, in een startveld met niet minder dan 54 wagens. De star van de race wordt zondag om 14u45 gegeven.  

Deelnemerslijst hier