Formule E Rome: Evans wint, zware crash ontsiert race

Mitch Evans (Jaguar) heeft in de eerste race in Rome zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Hij kwam voor Nick Cassidy (Envision) en Maximilian Günther (Maserati) over de meet. Stoffel Vandoorne (DS Penske) viel buiten de punten. De race werd ontsierd door een hevige crash waarbij meerdere rijders betrokken waren.

(Foto: © Jaguar Racing)

Een eerste onderbreking kwam er nadat André Lotterer (Andretti) tegen de muur botste, de safety car mocht uitrukken. Een handvol ronden na de herstart verloor Sam Bird (Jaguar), die aan de leiding reed, de controle over zijn bolide. Zijn wagen stond dwars over het circuit in een deel met snelle blinde bochten. Een zware crash met meerdere rijders was het gevolg, iedereen kwam ongedeerd uit het hevige incident.

Uiteindelijk kwam Mitch Evans, ploegmaat van de uitgevallen Bird, als eerste over de finish. Hij pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen. Nick Cassidy (Envision) finishte als tweede, Maximilian Günther (Maserati) werd derde. Jake Dennis (Andretti) tikte als vierde aan, Jean-Éric Vergne (DS Penske) als vijfde. Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd elfde en viel net buiten de punten.

In de WK-stand springt Cassidy door zijn tweede plek over Dennis naar de leidersplaats. De Nieuw-Zeelander heeft 171 punten achter zijn naam staan, Dennis beschikt over 166 punten. Evans springt dan weer over Pascal Wehrlein, die slechts zevende werd. De Jaguar-rijder staat twintig punten achter op Cassidy, Wehrlein staat er 27 in het krijt.