ELMS Le Castellet: pole voor José María López (COOL Racing), Tom Van Rompuy vierde in LMP2 Pro-Am

José María López kwalificeerde zijn Oreca van COOL Racing op de polepositie (1:44.253) voor de 4 Uur van Le Castellet, de tweede manche om de European Le Mans Series 2023. De Toyota-rijder uit het wereldkampioenschap uithouding was 0,266 seconden sneller dan Paul Loup Chatin met de wagen van IDEC Sport. Job van Uitert werd derde voor Panis Racing.

(Foto: © Oreca)

Tom Van Rompuy eindigde met zijn DKR Oreca, die nog steeds de Belgische kleuren draagt zoals bij de 24 Uur van Le Mans, netjes vierde in de sessie voorbehouden voor LMP2 Pro-Am. In deze klasse klokte Salih Yoluç (Racing Team Turkey – Oreca) met overschot de beste rondetijd. Hij bleef Giorgio Roda (Proton Competition – Oreca) met acht tienden voor.

Oscar Tunjo (WTM by Rinaldi Racing) realiseerde met zijn Duqueine M30 het snelste rondje in de kwalificatie voor LMP3.

Christian Ried (Proton Competition – Porsche) bemachtigde in LMGTE de beste startplaats. Hij was 0,147 seconden sneller dan Duncan Cameron (Spirit of Race – Ferrari). Acteur Michael Fassbender (Proton Competition – Porsche) werd derde. Ryan Hardwick, die een Proton Competition Porsche met Alessio Picariello en Zacharie Robichon deelt, eindigde zesde. Kriton Lentoudis, de teamgenoot van Ulysse De Pauw aan boord van de #51 AF Corse Ferrari, finishte elfde in deze categorie.

De wedstrijd gaat zondag om 11u30 van start en is via YouTube of europeanlemansseries.com live te volgen.

Le Mans Cup: een vijftiende startplaats voor Verheyen-Decurtins

De Michelin Le Mans Cup werkte op zaterdagmiddag zijn kwalificatie af. Ook hier kwamen de Bronze-rijders aan zet en Pieder Decurtins plaatste de Haegeli by T2 Racing Duqueine, die hij met Brent Verheyen deelt, op de vijftiende plaats. De polepositie in deze LMP3-klasse ging naar Chila-Oltramare (COOL Racing – Ligier). In GT3 waren Hamaguchi-Abril (Iron Lynx – Lamborghini) bovenaan te vinden. Deze wedstrijd in het voorprogramma van de ELMS start zaterdag om 17u10 en duurt 110 minuten