GT World Misano: zege voor Marciello-Boguslavskiy (Mercedes), Vanthoor-Weerts eindigen derde na sterke inhaalrace.

Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (AKKODIS ASP – Mercedes) wonnen in het zeer warme Italië de eerste wedstrijd van het weekend meetellend voor de Sprint Cup. Op het bochtige circuit van Misano reden ze van start tot finish aan de leiding en hadden na een uur racen uiteindelijk een goede zeven seconden voorsprong op de Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3 van Giacomo Altoe en Konsta Lappalainen. Dries Vanthoor en Charles Weerts reden een knappe inhaalrace en werden derde.

(Foto’s: © SRO – Team WRT)

Na de kwalificaties leek het circuit niet op het lijf van de BMW M4 GT3 geschreven. Dit veranderde echter in wedstrijdomstandigheden. Charles Weerts was in zijn openingstint van de 21ste naar de veertiende positie opgeschoven toen de verplichte pitstops begonnen. Nadat iedereen deze had uitgevoerd was Vanthoor zesde. In de slotminuten ging de snelle Limburger nog voorbij Thierry Vermeulen en Nicolas Baert om zo net op het podium te eindigen. Baert en Frédéric Vervisch reden een uitstekende wedstrijd. Ze begonnen met hun Comtoyou Audi als vierde en eindigden ook op deze plaats.

Ook Maxime Martin en Valentino Rossi wonnen vele posities. Ze vertrokken met hun #46 BMW M4 GT3 vanop plaats 23 en tikten af als achtste, nadat Maxime in de tweede wedstrijdhelft nog een mooie strijd voerde met Jordan Pepper en Christopher Haase.

Voor Gilles Magnus verdween al snel de hoop op een klinkend resultaat. De Antwerpenaar startte als zevende, maar was net na de start betrokken bij een ongeval waardoor hij in de pits moest opgeven.

De Boutsen VDS Audi van Alberto di Folco en Aurélien Panis zag als zesde de finishvlag en won de Gold Cup. Adrien De Leener en Christian Engelhart (Dinamic GT – Porsche) eindigden twintigste. Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini) werd met Marcus Paverud vijfde in Silver. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse – Ferrari) eindigden tiende in Bronze.