Formule E Rome: Wehrlein op kop in eerste oefensessie

Pascal Wehrlein (Porsche) is goed begonnen aan het dubbele raceweekend in Rome met een snelste tijd in de eerste vrije training. Sam Bird (Jaguar) en Edoardo Mortara (Maserati) vulden de top drie verder aan. Stoffel Vandoorne (DS Penske) viel net buiten de top tien.

(Foto: © Porsche Formula E Team)

Eerder vandaag was er al een vrije training voor rookies. In Berlijn werd er ook al een test afgewerkt voor rijders die niet in de Formule E actief zijn en in Rome vond er opnieuw zo’n oefensessie plaats. Felipe Drugovich zette in de Maserati-bolide de snelste tijd neer. Sheldon van der Linde stond bijna de gehele sessie bovenaan, maar eindigde uiteindelijk met de Jaguar op de tweede plek. Luca Ghiotto werd in de Nissan-wagen derde.

In de eerste vrije training voor de Formule E-rijders was Pascal Wehrlein (Porsche) de snelste. Sam Bird (Jaguar) moest bijna drie tienden prijsgeven en eindigde op de tweede plek. Edoardo Mortara (Maserati) reed de derde tijd. Sébastien Buemi (Envision) en Mitch Evans (Jaguar) rondden de top vijf af. Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd elfde. Morgenochtend staat de tweede vrije training gepland, die start om 8u10. De kwalificatie volgt dan om 10u40, de race start in de namiddag om 15u00.