Le Mans 24: een gesprek met Vincent Vosse (Team WRT)

De #41 van Team WRT, en in handen van de rijdersequipe Rui Andrade, Louis Delétraz en Robert Kubica, werd op woensdag tweede in de kwalificatie en mag zo op donderdagavond aan de Hyperpole deelnemen. De andere Oreca van het Belgische team en het trio Gelael-Habsburg-Frijns eindigde vijftiende. We spraken voorafgaand met Vincent Vosse, die het team samen met Yves Weerts in 2009 oprichtte.

Team WRT debuteerde in 2021 bijzonder succesvol in de 24 Uur van Le Mans. Je won toen onmiddellijk de LMP2-klasse en tot in de laatste ronde was je op weg naar een dubbel. Legt dit extra druk op jullie schouders voor de derde deelname?

“Zeker. Alle grote wedstrijden brengen een bepaalde stress met zich mee, maar ook veel voldoening als je ziet naar al het werk dat voorafgaat. Tijdens onze tweede editie, vorig jaar, kenden we een minder goede wedstrijd. Toen verloren we ei zo na al in de eerste ronde onze beide wagens. Je hebt altijd wat geluk nodig om resultaten behalen. We wonnen vier van de zes races in 2022, maar niet de 24 Uur van Le Mans, wat ons belette om het kampioenschap binnen te halen. We zijn momenteel tweede in de tussenstand en we gaan strijden om opnieuw de leiding te nemen.”

Hoe verliep de testdag?

“De testdag ging vrij goed. We kenden geen noemenswaardige problemen en het tempo zat redelijk goed. De rijders waren ook tevreden met de wagens.”

Er wordt wat regen voorspeld voor de wedstrijd. “Een uithoudingswedstrijd zonder regen of hitte komt zelden voor. Het verandert alvast niets aan onze benadering van de wedstrijd.”