Le Mans Cup – Road to Le Mans: Brent Verheyen richting zijn jongensdroom

De jonge Limburger Brent Verheyen is ook in Le Mans, maar voorlopig neemt hij niet deel aan de 24-uursrace zelf. Verheyen, zoon van ex-24 Uur van Zolder-winnaar Guy Verheyen, komt uit in de Le Mans Cup, voor de gelegenheid omgedoopt tot de ‘Road to Le Mans’. Hij doet dat in een Haegeli by T2 Racing Duqueine M30-D8 Nissan, samen met Pieder Decurtins. De oefenritten verliepen voor de Limburgse student niet zoals verhoopt, maar de races in Le Mans zorgen altijd voor verrassingen, dus alle hoop op een mooi resultaat blijft gewettigd.

Foto: © Le Mans Cup

Ik ben al van kinds af aan een fan van dit circuit en deze race. Ik droomde er altijd al van ervan om hier ooit te rijden. En die droom is in vervulling gegaan”, lacht Brent Verheyen. “De Le Mans Cup is een prima mogelijkheid om richting de 24-uursrace van Le Mans zelf te groeien, iets waar ik toch van droom. Ik ben sinds maandag hier en heb echt mijn ogen al de kost gegeven. Dit is geweldig, maar door mijn examens moet ik wel vrijdag al huiswaarts keren, maar goed, ik heb het toch meegemaakt, zeker omdat dit het eeuwfeest van de wedstrijd is.

Brent Verheyen en Pieder Decurtins maakten tijdens de vrije trainingen kennis met de omloop, die meer dan 13 kilometer lang is, “waardoor je weinig tijd hebt om veel te rijden, wat maakt dat het circuit onder de knie krijgen geen makkelijke opdracht is”, gaat Verheyen verder. “Bovendien worden de sessies nogal eens onderbroken, wat het niet makkelijk maakt voor een nieuwe rijder om echt in het ritme te komen. Dat was een beetje het verhaal van onze kwalificaties, waarin ik door allerlei omstandigheden niet echt tot een goede ronde kwam en mijn teamgenoot ging jammer genoeg van de baan, zonder erg, maar ook zonder goede chrono. Nu we gaan ons niet laten ontmoedigen en we gaan er vandaag, vrijdag, en morgen, zaterdag vol voor. Je weet nooit wat er nog in zit aan verrassingen… Laten we positief blijven en alles geven!

De races van de Le Mans Cup zijn vandaag, donderdag om 18u30 en morgen, vrijdag, om 11u30. De race zijn live te volgen via het Youtube en Facebook-kanaal van de Le Mans Cup.