Le Mans 24 in een notendop

  • Porsche Carrera Cup France – Marvin Klein (TFT Racing) was het snelst (3:59.853) tijdens de tweede vrije training, verreden op donderdagmorgen. Benjamin Paque (Forestier Racing CLRT) eindigde als eerste rookie zesde algemeen. De Amerikaan Jaden Conwright werd met een wagen van SpeedLover vierde. John De Wilde en de Amerikaan Dominique Bastien werden met andere wagens van het team van André Van Hoof respectievelijk elfde in Pro-Am en veertiende in Am.
  • Road to Le Mans – kwalificatie 1 – Team WRT bezet de eerste twee plaatsen in GT3. Max Hesse werd met de #31 BMW M4 GT3 eerste, gevolgd door Valentino Rossi in de #46. Jamie Stanley, teamgenoot van Laurent De Meeus, eindigde met zijn AF Corse Ferrari vijftiende in deze klasse. De pole in LMP3 was voor de #58 Team Virage Ligier van Manuel Espirito Santo. Brent Verheyen werd met de Haegeli by T2 Racing Duqueine 36ste.
  • Road to Le Mans – kwalificatie 2 – Ook hier ging de beste tijd in GT3 naar Team WRT. Jerôme Policand had met zijn #46 BMW maar liefst 1,6 seconden voorsprong op de Racing Spirit of Léman Aston Martin van Arnold Robin. Timothy Whale werd met de andere BMW van het Belgische team achtste, twee plaatsen voor Laurent De Meeus. De beste tijd in LMP3 kwam op naam van Fabien Michal die een Ligier van CD Sport bestuurde. De Haegeli by T2 Racing Duqueine van Pieder Decurtins kende ook in deze training problemen en wist geen competitieve tijd op de tabellen te zetten.
  • Le Mans 24 – Door een ongeval in VT1 diende het chassis van de #777 D’Station Aston Martin, die door TF Sport wordt geprepareerd, vervangen te worden.

(Foto’s: Team WRT)