Autoworld: met drukke juni en boeiende zomer

Buiten een drukke maand juni krijgen we bovendien deze zomer zijn er niet één, niet twee, maar drie tentoonstellingen in Autoworld!

(persbericht)

Naast een eerbetoon aan de Chevrolet Corvette en de Mahy-collectie zal Autoworld u meenemen in de magische wereld van James Bond! Verschillende wagens en tal van objecten uit ‘NO TIME TO DIE’ zullen tijdens de maanden juli en augustus te bezichtigen zijn.

Corvette: the American dream

Het Corvette-avontuur begon in 1953 toen Harley Earl zijn prototype van de eerste generatie met een glasvezelcarrosserie presenteerde. Het gedurfde ontwerp trok General Motors over de streep, die de kleine sportwagen in productie nam. In de loop der jaren zijn de kunststof carrosserie en de beroemde V8-motor het DNA van de Corvette geworden, een afspiegeling van zijn sportieve, high-performance karakter! Zeven generaties Corvettes staan in Autoworld om hun 70e verjaardag te vieren! Er zijn enkele van de meest iconische en/of zeldzame auto’s van het merk te zien. In totaal zijn 16 auto’s de Chevrolet Corvette geschiedenis vertegenwoordigen. Te beginnen met de Chevrolet Corvette C2 Sting Ray ‘Split Window’, de meest gezochte auto op dit moment omdat hij zo zeldzaam is. Het speciale kenmerk van dit model is de gedeelde achterruit. Gelanceerd in 1963, werd dit kenmerk al snel losgelaten (1964) om het zicht naar achteren te verbeteren. Laten we verder gaan met de Chevrolet Corvette C3 Pace Car. Deze gelimiteerde serie werd geproduceerd als Pace Car voor de Indianapolis 500 van 1978. Dit C3 model is gebaseerd op de ‘Mako Shark’ concept car. Een legende verbindt de auto met een haai. Waar of niet… feit is dat dit model een echt succes is geweest: meer dan 6.000 auto’s verkocht, tegen het doel van 300! Laten we eindigen met een andere C3, de Chevrolet Corvette C3 Duntov. Hij werd in ongeveer 200 exemplaren geproduceerd en is de laatste creatie van Zora Arkus-Duntov, de ingenieur die ook wel “de vader van de Corvette” wordt genoemd. Vanaf 3 juli blijft één auto van elke generatie in de schijnwerpers staan om plaats te maken voor de twee andere zomertentoonstellingen.

Vaderdag

Op zondag 11 juni vieren we vader! Wil je een speciaal moment met hem delen? Neem hem mee op een bezoek aan Autoworld. Elke papa krijgt die dag gratis toegang tot het museum (op voorwaarde dat hij in gezelschap is van een betalende persoon). Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden aan het onthaal.

Fête de la Musique

Van 21/06 tot 25/06 wordt het “Fête de la Musique” gevierd in de hele Federatie Wallonië-Brussel. En er is goed nieuws: na twee edities in de Cité Administrative is het grote feest terug in het Jubelpark op vrijdag 23 (avond) en zaterdag 24 juni, met een programma met hiphop, rock, voor een jong publiek, maar ook klassieke muziek. Autoworld kon niet ontbreken op dit feestelijke evenement! Op zaterdag 24 juni om 14 uur geeft het Brusselse duo JUNE ROAD een speciaal intiem concert in het museum. Het folkuniversum van de artiesten, getint met reislust, past perfect bij de Chevrolet Corvette-tentoonstelling, die zelf doet denken aan de grote Amerikaanse prairies! Slechts 100 gelukkigen zullen het concert kunnen bijwonen. De tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar de dag zelf aan het onthaal vanaf 13 uur.

De Mahy collection

De grote tentoonstelling van deze zomer, van 7 juli tot 3 september, toont meer dan 20 uitzonderlijke auto’s uit de Mahy-collectie die nog nooit eerder naar het museum afzakten. Het gaat om “barnfindes”, auto’s in hun originele staat. Deze Belgische familie van verzamelaars ligt aan de basis van Autoworld en bezit één van de mooiste collecties ter wereld.