In een notendop: F4 – GB3 – FIA F2 – F3 Macao

  • British F4 – Drie races voor het Britse Formule 4 kampioenschap werden er dit weekend gereden op de omloop van Thruxton. We zagen er zeges voor James Piszcyk (Hitech) op zaterdag en verdere overwinningen voor Noah Lisle (Rodin Carlin) en William Macintyre (Hitech) in de races op zondag. Voor onze landgenoot Douwe Dedecker (Virtuosi) waren er de eerste punten met een zevende plaats in race2. In de tussenstand leidt Louis Sharp (139 punten) voor Macintyre (128).
  • GB3 – In het Britse kampioenschap “Formule 3” waren er afgelopen weekend drie races op Spa-Francorchamps. De overwinningen gingen naar Oliver Stewart (Elite) op zondag en de Ier Alex Dunne (Hitech), die zowel op zaterdag als op zondag een zege liet optekenen. Het is echter Joseph Loake ( JHR) die met 196 punten het kampioenschap aanvoert, voor Voisin (194) en Dunne (178).
  • FIA F2 – Er zal geen bijkomend evenement worden geplaatst op de kalender ter vervanging van het afgelaste weekend van de Emilia-Romagna Grand Prix op Imola, dat liet de FIA weten. Het geldt zowel voor de Formule 2 als voor de Formule 3.
  • FIA F3 – De FIA kondigde aan dat de FIA Formule 3 opnieuw zal racen op het stratencircuit van Macao, net als de GT bolides. De 70ste editie van deze iconische wedstrijd wordt gereden in het weekend van 19 november. In 2019 reden de F3 wagens er voor het laatst, daarna brak de Covid epidemie los. De wedstrijd zal opnieuw het label dragen van F3 World Cup. Er zullen twee vrije sessies van 40 minuten worden gehouden, twee kwalificatiesessies, een kwalificatierace van 10 ronden en tenslotte een wedstrijd van 15 ronden.

Foto: © fiaformula4.com