In een notendop: VAS Actua regionaal

  • Sezoens Regularity – In de marge van de Sezoensrally wonnen Sander en Paul Van den Wyngaert met VW Corrado 16V de Sezoens Regularity. Ze hielden hun CRRT clubgenoten Gie Geerinckx en Xavier Collin (Honda CRX) nipt van de zege. Filip Dierickx en Bas Stessens (BMW E30 M3) stapten op de derde podiumtrede.
  • ORC Canal Rally – Op 27 en 28 mei 2023 is er de ORC Canal Rally, ingericht door Rally Events. Het zenuwcentrum ligt in Oostrozebeke en proeven worden verreden op De Ginste, Wielsbeke en Hulste. Junior Planckaert zal er zijn, met zijn Skoda Fabia Rally 2, en moet het opnemen tegen een keure aan regionale rijders, vernoemen we in willekeurige volgorde Bert Coene (Ford Fiesta R5), de Brit Campling (Skoda Fabia R5), Fred Miclotte (Skoda Fabia R5 Evo) of routinier Philip Eggermont (eveneens Fabia R5). En opletten ook voor de snelle Kurt Boone (Evo X) en voor de Historic toppers, Paul Lietaer (Ascona 400) zit immers nooit om een stunt verlegen! Een leuke traditie is dat de eerste tien starters in de rally hun startnummer kunnen verwerven in een kartingwedstrijd bij Worldkarts (Spinnerijkaai 67b, 8500 Kortrijk). Wie daar wil bij zijn moet op woensdag 24 mei naar Worldkarts Kortrijk, om 18u, Op zaterdag 27 mei om 19u is er in het rallycentrum op het Gemeenteplein in Oostrozebeke een voorstelling van de rijders.
  • VAS Rallycross(Foto’s: ©J.Dingenen)
    Administratieve perikelen leidden ertoe dat de voorziene wedstrijden op het Nederlandse Valkenswaard niet konden doorgaan. Als compromis komen er twee “superweekends” op Glosso. Het eerste daarvan werd vorig weekend verreden en hoe dat verliep, kon u al lezen hier:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.