VAS Rallycross: dubbelaffiche op Glosso

Het weekend van 20 en 21 mei stond op het Glosso-circuit te Arendonk in het teken van een double header voor het VAS kampioenschap rallycross. De eerste wedstrijd werd in maart nog verreden in behoorlijk vochtige omstandigheden. Maar voor de tweede en derde manche waren de weergoden Glosso gunstig gezind. Sterker nog, af en toe werd menig rijder het zicht belemmerd in het stof van de voorligger.

Tekst: J.Dingenen/ed.: wb
Foto’s: © Johan Dingenen

  • Klasse D – Met de snelle Toyota MR wist Robin De Bolle een uitstekende zaak te doen door zowel op zaterdag als zondag het laken naar zich toe te trekken in de nog steeds onderbezette klasse Promo Klasse D.
  • Klasse A – Op zaterdag was de oude rot in het vak, Jacky Simons, de beste met zijn Toyota Corolla. Pechvogel op zaterdag Davy Wijnants (SEAT), een opgave met technische problemen, wist wel op zondag te winnen.
  • Klasse B – Kristof De Backer won op zaterdag met zijn Opel Astra. Puntenleider Bob Wilms was tweede met zijn Opel Corsa. Op zondag was het Bjorn Blockx (VW) die zich de sterkste mocht noemen. Net als in de Klasse A zagen we ook in de “B” reeds drie verschillende winnaars dit seizoen.
  • Klasse C – In deze klasse die is voorbehouden aan de grootste cilinderinhoud, zagen we een BMW-festival. Zaterdag wist Seppe Jacobs verrassend te winnen, zondag stelde Andy Leysen, winnaar van de openingsrace, orde op zaken door met de zegebloemen zijn weekend af te sluiten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.