GT Open Spa: meer dan 50 wagens en een vol programma

De GT Open komt komend weekend naar onze Ardennen en de serie met basis in Spanje, doet dat met een uitzonderlijk format. Er staan immers geen twee races van 60 minuten op het programma, maar wel één race van 2 uur en 20 minuten, met meer dan 50 auto’s op de startgrid, waaronder 35 GT3-auto’s.

De beide kwalificatiesessies staan op zaterdag op het programma, met een eerste om 11u45 en een tweede om 13u40 uur, waarbij telkens één van de twee rijders achter het stuur zit. De gemiddelde tijd van de beide piloten wordt in aanmerking genomen om de startgrid op te stellen. In de race moet elke rijder twee stints rijden, dubbele stints zijn niet toegestaan. Er zijn drie verplichte pitstops. 

Diego Menchaca en Marcos Siebert, hebben in de Motopark Mercedes-AMG GT3, de beste uitgangspositie met 25 punten, tegenover 20 punten voor Sam De Haan en Charlie Fagg, de crew van de Optimum Motorsport McLaren 720S GT3. 

Van Belgische zijde zien we in GT3 Laurent De Meeus met een AF Corse Ferrari en in GT4/Cup Q1 Trackracing en Street Art Racing.

Vergeet niet dat de toegang tot het Circuit de Spa-Francorchamps gratis is tijdens het weekend van vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei.

Timing


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.