TCR: topweekend voor liefhebbers van toerwagenraces in Spa

Tijdens het komende weekend op Spa-Francorchamps is er niet alleen de uithoudingsrace van de International GT Open, maar ook de Belgische manche van de TCR World Tour en de TCR Europe. De TCR World Tour is de opvolger van het ter ziele gegane WTCR. Met andere woorden, naast de lange wedstrijd voor GT3-wagens, GT4’s en Cup-wagens, is ook het kruim van de toerwagenracerij in onze Ardennen present.

Foto: © TCR Europe

De Hyundai Elantra N BRC van Norbert Michelisz en Mikel Azcona, de Lynk & Co Cyan Racing van Thed Björk, Yann Ehrlacher en Ma Qing Hua en de Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing-team met Rob Huff en Fred Vervisch zijn enkele van de topnamen die dit weekend in Francorchamps aanwezig zijn. In de Europese competitie vinden we ook Comtoyou Racing, met Tom Coronel, de jonge talentvolle Belg Kobe Pauwels, Viktor Davidovski en John Filippi, en de Hyundai Elantra N Target van Dusan Borkovic. 

Kortom, een meer dan veelbelovende line-up, die voor heel wat spektakel zal zorgen. De TCR-kwalificatie in twee fasen vindt plaats op zaterdag om 10u40, terwijl de eerste race (8 ronden) zaterdag om 15.30 uur van start gaat en de tweede race zondag om 11.40 uur.

Ter herinnering: de toegang tot het Circuit de Spa-Francorchamps is komend weekend helemaal gratis.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.