Formule E Monaco: Cassidy triomfeert achter safety car

Nick Cassidy (Envision) heeft de ePrix van Monaco gewonnen. Hij finishte voor Mitch Evans (Jaguar) en Jake Dennis (Andretti). Stoffel Vandoorne (DS Penske) kon van de laatste startrij oprukken naar de top tien. De race eindigde door een late safety car in een anticlimax.

(Foto: © Envision)

Twee keer moest de safety car uitrukken. Eerst nadat Maximilian Günther (Maserati) en Dan Ticktum (NIO) botsten. Günther kon door de opgelopen schade niet verder, zijn wagen moest weggetakeld worden. De tweede safety car-periode kwam er enkele ronden na de herstart van de vorige. Sam Bird (Jaguar) tikte Nico Müller (ABT), die als gevolg de muur raakte en de strijd moest staken.

De race eindigde achter de safety car. Nick Cassidy (Envision) bolde als eerste over de streep. Mitch Evans (Jaguar) en Jake Dennis (Andretti) volgden als tweede en derde. Sacha Fenestraz (Nissan) kwam als vierde aan, Jake Hughes (McLaren) werd vijfde nadat hij vanop de polepositie vertrok. Stoffel Vandoorne (DS Penske) finishte als negende, ondanks dat hij vanop de laatste startrij vertrok.

Zege en leiding in het WK

In de WK-stand neemt Cassidy de koppositie over van Pascal Wehrlein (Porsche). De Nieuw-Zeelander heeft 121 punten op zijn naam staan. Wehrlein viel net buiten de punten in Monaco, maar zakt slechts één plek. De Duister staat tweede, 21 punten achter op Cassidy. Dennis schuift op naar de derde plek en heeft 26 punten minder dan de leider.

Op 3 juni hervat het Formule E-wereldkampioenschap in Jakarta, Indonesië. Voor de tweede keer zal er daar geracet worden, maar voor het eerst mag de Indonesische hoofdstad twee Formule E-race organiseren in één weekend. Ook op 4 juni staat er een race op het programma.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.