24H Series Spa: Scherer Sport PHX leidt na vier uur, RedAnt Racing goed geplaatst in 992-klasse

Wisselende weersomstandigheden maakten het de rijders en teams niet makkelijk tijdens de beginuren van de 12 Uur van Spa-Francorchamps. Na vier uur leidde de Scherer Sport PHX Audi van Doppelmayer-Kaffer-Erhart-Herberger voor de soortgelijke wagen van Saintéloc Junior Team en de Herberth Porsche 911 GT3 R (type 992). De #903 RedAnt Porsche van Ayrton en Yannick Redant en Kobe de Breucker wisselde de koppositie in de 992-klasse af met HRT Performance en was achtste algemeen.

Onder een stralende zon werd de start van het eerste deel van zes uur van de 12 Uur van Spa-Francorchamps gegeven, de tweede wedstrijd om de European Series van de 24H Series. Dit mooie weer bleef echter niet lang duren. Na een 40-tal minuten racen gingen de hemelsluizen volledig open. Nadien waren het zeer delicate omstandigheden met lichte en intense regenval en het wisselen tussen slicks en regenbanden.

De Haas RT Audi startte van pole, maar viel na enkele ongelukkige momenten met code 60-neutralisaties uit de top-10. Met nog iets meer dan twee uur op de klok, ging Stéphane Perrin op de Raidillion van de baan met aanzienlijke schade linksvoor aan de R8 tot gevolg.

RedAnt Racing en TCL Motorsport by AR Performance strijden om de leiding in hun klasse

Na de hevige regenbui in de openingsfase voerde Sam Dejonghe met de #904 RedAnt Porsche even het algemene klassement aan. Na vier uur was deze wagen vierde in 992 Am, net voor de Porsche van PK Carsport.

De rood-zwarte bolide met #903 van RedAnt Racing was ook heel even aan de kop van het algemene klassement te vinden. Door het spel van de pitstops waren Redant-Redant-de Breuker na vier uur tweede in de categorie 992, achter de wagen van HRT Performance in handen van Christodoulou-Zang-Xie.

De TCL Motorsport by AR Performance BMW M4 GT4 van het trio Terclavers-Terclavers-Zaenen deed het prima. Ze namen regelmatig de leiding in de GT4-klasse en waren na vier uur tweede achter de Atlas BX Motorsport Mercedes-AMG GT4. De Toyota van Xwift Racing Events was zesde.

De MARC II V8 van VDS Racing Adventures rondde de eerste vier uur af als vierde in GTX.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.