24H Series Spa: Heart of Racing (Mercedes) sluit deel 1 af als leider

De Mercedes-AMG GT3 van Heart of Racing by SPS en het trio Ian James, Gray Newell en Roman De Angelis beëindigde de eerste zes uur als leider met 118 ronden. De Saintéloc Audi van Erwan Bastard, Paul Evrard en Antoine Doquin was tweede. De wedstrijd wordt op zondag verdergezet voor de laatste zes uur, en dit op basis van het aantal ronden. Langs Belgische zijde beschikken beide RedAnt Porsche, de VDS Racing Adventures MARC II V8 en de TCL Motorsport by AR Performance BMW M4 GT4 elk over een goede uitgangspositie in hun klasse om deel 2 aan te vatten.

Achter de Mercedes en de Audi eindigden nog drie wagens met 118 ronden. De Herberth Motorsport Porsche van Bohn-Allemann-Renauer-Heinrich werd derde, de Modena Motorsports Porsche van Tjia-Shen-Simonsen-Beche vierde en de JP Motorsport McLaren van voormalig F1-rijder Christian Klien en zijn ploeggenoten Krupinski en Siedler als vijfde.

Na het ongeval van Stéphane Perrin met de Haas RT Audi op de Raidillon, toen de weersomstandigheden heel delicaat waren, kwam de R8 op het einde terug op de baan. Het team wilde zo de reparaties verifiëren en heeft als doel om, ondanks de 47 ronden achterstand, nog belangrijke punten voor het kampioenschap te scoren.

RedAnt laat van zich horen in 992

Het trio Yannick Redant-Ayrton Redant-Kobe de Breucker sloot met de #903 RedAnt Racing Porsche het eerste deel af als derde in de 992-klasse en elfde algemeen.

De andere Porsche van het team, deze met #904 en in handen van John de Wilde, Philippe Wils en Sam Dejonghe, werd veertiende algemeen en eerste in 992 Am. Zij hebben, met 115 afgelegde ronden, een ronde voorsprong op hun naaste achtervolger. De PK Carsport Porsche van vader en zoon Longin en Peter Guelinckx zag als vierde in 992 Am de finishvlag.

“Onze piloten hebben zeer goed gereden en zijn uit de problemen gebleven.”, aldus een tevreden Bert Redant. “Bij code 60 moet je ook een dosis geluk hebben en dat hadden we deze keer. Los daarvan zijn onze pitstops perfect verlopen en de calls van de ingenieurs waren juist getimed. Tot nu toe gaat alles goed, maar de punten worden pas na twaalf uur uitgedeeld.”

“Het helpt dat ik graag in deze omstandigheden race.”, voegde Yannick eraan toe. “Ik moest constant mijn rijlijnen aanpassen en het tempo zoeken. De tactiek was perfect. Vorig jaar hadden we wat pech met de code 60, nu wat geluk.”

Door een probleem met een radiator telt de SpeedLover Porsche van Dons-Gillion-Hensen-Verdonck vijftien ronden achterstand in 992 Am.

VDS Racing Adventures aan kop in GTX

Het trio Raphaël van der Straten, Nathan Vanspringel en Nick Geelen (VDS Racing Adventures – MARC II V8) finishte dit eerste deel op een uitstekende vijftiende plaats algemeen en bovenaan de GTX-klasse. Ze legden 115 ronden af en beschikten zo over een bonus van twee ronden op de Lamborghini van GT3 Poland voor zondag.

“Het eerste deel van de wedstrijd was heel uitdagend.”, aldus Nick Geelen net na zijn rijbeurt. “Je zag dat alle teams zochten naar de beste bandenkeuze en of ze zouden doorrijden of toch een pitstop voor een bandenwissel zouden maken. Op een bepaald moment begon het feller te regenen. Nathan Vanspringel zat toen aan het stuur en de keuze om met slicks verder te rijden was de goede. Het was een huzarenstukje van Nathan om in die moeilijke omstandigheden op de baan te blijven. Daardoor wonnen we enkele plaatsen algemeen en in onze klasse. Ik heb mijn stint op een opdrogende baan gereden tot het asfalt voor pakweg 80% droog was.”

TCL Motorsport by AR Performance debuteerde prima met de BMW M4 GT4 en sloot deze zaterdag af als vierde in GT4, met 110 ronden. Buggyra ZM Racing, de leider in GT4, telde 111 ronden na dit eerste deel. De Toyota van Xwift Racing Events staat vijfde in de tussenstand met 105 ronden.

Tussenstand

Om 10u30 op zondagochtend start het laatste deel van zes uur. De weersomstandigheden zullen ongetwijfeld opnieuw een belangrijke rol spelen, evenals de beginhoeveelheid brandstof en de minimum rijtijd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.