Morocco Desert Challenge: Igor Bouwens naar de tweede plaats

Met een tweede tijd in de tweede etappe is Igor Bouwens opgeklommen naar de tweede plaats in de Morocco Desert Challenge. Zonder een lekke band had er nog meer ingezeten.

(persbericht)

Na hun derde tijd in de proloog van zondag wisten Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom maandag een plaatsje te winnen in het klassement. In de etappe van 365 kilometer tussen Plage Blanche en Assa legden ze met hun Iveco T-Way beslag op de tweede plaats. De ritzege ging net als in de proloog naar de Nederlander Janus van Kasteren (Iveco). De winnaar van de jongste Dakar had 4u45’03” nodig voor het traject. Igor werd tweede op 5u14’18”.

Die achterstand had gevoelig kleiner kunnen zijn zonder een lekke band. Navigatrice Syndiely Wade: “Op twintig kilometer van de finish merkten we dat we een lekke band hadden. De Iveco heeft een systeem waarmee we de banden al rijdend kunnen oppompen en daarmee konden we voorzichtig blijven rijden. Dat ging een tijdje goed, maar op 6 kilometer van de finish hadden we een klapband en moesten we toch nog stoppen om het wiel te vervangen. Jammer.”

Ondanks het oponthoud werd Gregoor Racing nog tweede in de rit, voor Anja van Loon (5u15’21”) en Vick Versteijnen (5u19’44”). In het algemene klassement springen Igor en co over Versteijnen naar de tweede plaats. Syndiely is dan ook heel enthousiast: “Dit was een knappe rit met een heel uitdagende en moeilijke navigatie. Het gebeurt niet altijd dat naast de piloot ook de navigator zich rot amuseert, maar jullie landgenoot Jean-Claude Kaket heeft uitstekend werk geleverd bij het uittekenen van het parcours”, aldus onze Senegalese navigatrice.

Dinsdag gaat het van Assa naar Foum Zguid, een tocht van 416 kilometer over snelle pistes, met een beetje fesh fesh en enkele kleine duinen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.