FIA WEC Spa: beleef het schitterend weekend mee dankzij Autosportwereld

Nog viermaal slapen en het is zover: de langverwachte Belgische manche van het World Endurance Championship op Spa-Francorchamps, met niet minder dan dertien Hypercars in de topklasse van het startveld. De uithoudingsracerij heeft de wind in de zeilen en niet alleen Le Mans profiteert daarvan. Ook de wedstrijd in de Ardennen lijkt een publiek succes te worden en dat niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de komende jaren, met de komst van nog meer nieuwe constructeurs.

De lokale promotor Renaud Jeanfils is dan ook tevreden op enkele uren van het openen van de paddock. “Ik kan zeggen dat we in vergelijking met het verleden behoorlijk meer tickets hebben verkocht en dat we inderdaad heel wat volk verwachten op zaterdag, maar ook al op de dagen ervoor. Wij mikken op het gehele gezin en daarom is het tarief ook democratisch, met 65 euro voor een ticket waarin paddock, tribune en inkom inbegrepen zijn. Voor de kinderen van minder dan 12 is de toegang gratis. Er zal in de paddock ook heel wat animatie zijn, voor het hele gezin, en bovendien wordt er zaterdag rustig lenteweer voorspeld. Ik raad iedereen dan ook aan niet te laat naar het circuit te komen!

Geen reden om niet te komen

De kans is inderdaad reëel dat u zaterdag niet alleen in Spa zal zijn en daar zijn meerdere goede redenen voor. Ten eerste is er het eerste optreden van een hele rits nieuwe constructeurs, met zelfs Ferrari dat na exact een halve eeuw zijn wederoptreden in het WK Uithouding maakt. Verder zijn er de usual suspects, met op kop Toyota, naast Porsche en Peugeot, en ook Cadillac. De Amerikanen willen het automerk in Europa weer aan de man of vrouw gaan brengen en dan is autosport nog steeds de geijkte weg. Voor de exotische toets zorgen Glickenhaus en Vanwall.

Sportief is Toyota voorlopig nog erg sterk, maar de concurrentie sluipt naderbij, dat zagen we al in Portugal, met Ferrari op twee, Porsche op drie, Cadillac op vier en Peugeot op vijf. We mogen ons in de Ardennen dus aan een stevige strijd verwachten.   

Daarnaast is er het groeiend aantal Belgen, met in de klasse Hypercar uiteraard de Porsche 963 van onze landgenoot Laurens Vanthoor. Ook Sarah Bovy (Porsche), Alessio Picariello (Porsche) en Ulysse De Pauw (Ferrari) zien we in het FIA WEC aan het werk, maar dan in de klasse LM GTE, terwijl het Belgische succesteam WRT twee LMP2’s inzet. De strijd in LMP2 en LM GTE is overigens ook bijzonder interessant om volgen.

Veel Porsche 911

Last but not least krijgt u ook nog eens een aantrekkelijk kaderprogramma met vier wedstrijden boordevol spektakel, twee van de Porsche Carrera Cup Benelux en evenveel van de Duitse tegenhangers.  

Kom naar Spa dankzij Autosportwereld!

En omdat Autosportwereld zijn lezers graag verwent, liggen er hier viermaal twee tickets klaar voor zij die nog geen inkomkaartje hebben weten te bemachtigen. Wie zo’n duoticket wil, mailt naar joost@autosportwereld.be met het antwoord op de vraag:

Welk duo won voor het laatst met Ferrari in het WK Uithouding of World Sportscar Championship en welke race in welk jaar was dat?

Deel ook onze Facebookpost op uw eigen pagina!

——————————————————————————————————–

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.