GT World Monza: zege voor BMW, ComToYou wint in Gold en Silver Cup

De eerste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance in Monza werd niet de thriller die we op basis van het startveld verwacht hadden. Vooraan was BMW misschien iets te sterk, ondanks het feit dat Team WRT BMW na problemen voor beide BMW M4 GT3 niet voor de topplaatsen kon blijven vechten. De zege in Monza was voor Rowe Racing met het trio Eng-Wittmann-Yelloly en met de tweede plaats voor Harper-Verhagen-Hesse werd het een dubbel voor het Duitse team. Belgisch succes was er ook, met een zege in zowel de Gold als Silver Cup voor ComToYou Racing.

BMW domineerde de race in Italiƫ, waar de stroomproblemen tijdens de race zelf gelukkig achterwege bleven, net als de regen. Rowe Racing behaalde dus de dubbel, mede door de opgave van het trio Rossi-Martin-Farfus en een lekke band voor Dries Vanthoor toen die naderde op de leidende Rowe Racing BMW M4 GT3. Vanthoor-Weerts-van der Linde tikten uiteindelijk nog als zesde aan.

De derde plaats in Monza was voor de Iron Lynx Lamborghini Huracan van Pepper-Caldarelli-Bortolotti, nipt voor de best geplaatste Audi, de R8 van Sainteloc Junior Team met Mies-Niederhauser-Gachet achter het stuur. De laatste plek in de top 5 was ook voor een Audi, maar dan de Tresor Orange 1 bolide van Feller-Drudi-Marschall.

ComToYou debuteert sterk in GT World

Achter de top 6 behaalde ComToYou een zevende plaats algemeen, maar vooral een zege voor Baert-Soulet-Hoger in de Gold Cup, met een mooie comeback van Soulet op het hoogste niveau. Hun teamgenoten Dejonghe-Hezemans-Hutchinson deden hetzelfde in de Silver Cup. Het Belgische team zag wel de auto van Gilles Magnus en Frederic Vervisch vroeg uit de race verdwijnen.

In de Bronze Cup speelden de Belgen weinig of geen rol, met Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini) op acht en vader en zoon Machiels (AF Corse Ferrari) op dertien, onder meer na een bestraffing voor een aanrijding van Andrea Bertolini, iets wat zeer uitzonderlijk moet zijnā€¦ De zege in ‘Bronze’ was voor Bachler-Malykhini-Sturm (Pure Porsche 911).

Op 13 en 14 mei start het ā€˜Sprint-seizoenā€™ van de GT World Europe en dat op het circuit van Brands-Hatch.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.