RallyX Nordic: dubbele winst voor Vranckx in Nysum

Afgelopen weekend werd in het Deense Nysum het startschot gegeven van RallyX Nordic 2023. RallyX Nordic is het Scandinavische kampioenschap rallycross en onze jonge landgenoot Viktor Vranckx schreef zich in voor het hele seizoen.

foto copyright RX-media.com

Er staan dit jaar drie double headers op het programma, waarvan in Nysum de eerste werd afgewerkt. Zes en zeven mei trekt de serie naar de Tierp Arena in Zweden en eind mei is het de beurt aan het Finse Kouvola. De zevende en achtste manche gaan door in respectievelijke Grenland (Noorwegen, 26 en 27 augustus) en Höljes (Zweden, 2 en 3 september ).

Onze landgenoot Viktor Vranckx neemt met de elektrische RX2e, waarmee hij in 2022 kampioen werd, deel in de klasse Supercars. Die klasse wordt dit jaar voor de finale opgedeeld in “Supercars Pro” en “Supercars Am”. Rijders zoals meervoudig wereldkampioen Johan Kristoffersson (VW Polo) en Andreas Bakkerud (Audi S1) die al heel wat verdiensten hebben in deze sport nemen deel in de klasse Supercars Pro. Anderen, zoals Vranckx met de RX2e, krijgen een plaatsje in de klasse Supercars Am. In de heats rijdt iedereen samen, net als in de halve finale. De opsplitsing gebeurt enkel voor de finales. En Vranckx liet ondanks de handicap op de erg snelle baan in Nysum mooie dingen zien te midden van de grote namen met als beste resultaat een erg mooie vierde reekstijd zondagochtend.

Ondertussen had Vranckx zaterdag reeds de finale van Supercar AM gewonnen na een mooie jokerstrategie, ongetwijfeld ingefluisterd door zijn spotter Guillaume De Ridder. Het resultaat wordt nog indrukwekkender als u weet dat de jonge Belg vanop de laatste rij moest starten.
En op zondag mocht Vranckx van op de eerste rij zijn finale beginnen. De start was fenomenaal en ondanks aandringen van de Deen Ulrik Linnemann met zijn Ford Fiesta leidde Vranckx na de eerste bochten. De RX2e had zichtbaar schade maar ook dat kon onze landgenoot niet deren op weg naar een fenomenale dubbel.

Bij de Supercars Pro versloeg de Zweed Peter Hedström zaterdag met zijn Hyundai i20 erg verassend zijn landgenoot Johan Kristoffersson.
Ook de zondag verliep niet goed voor Kristoffersson. Hij parkeerde zijn Polo al in de eerste ronde. Het was zijn landgenoot Kevin Eriksson die met de grote Honda optimaal profiteerde , de druk van Andreas Bakkerud weerstond, en de laatste finale van het weekend wist te winnen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.