WRC Kroatië: reacties Neuville en Hyundai-teambaas Abiteboul na een emotioneel moeilijk weekend

Voor Thierry Neuville (Hyundai) eindigde de rally gisteren al na zijn sortie, maar vandaag pakte hij toch nog de volle pot in de Powerstage. Zo kon hij de schade in de WK-stand nog beperken en staat hij nu elf punten achter op de leiders Sébastien Ogier (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota).

(Foto: © Hyundai)

Thierry Neuville:

“Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik ben enorm teleurgesteld voor het team na alles wat er gebeurd is. Dit is een moeilijk moment en we wilden winnen om Craig Breen trots te maken. Jammer genoeg moesten we opgeven toen we aan de leiding reden. We gaven de volle 100% procent en soms maak je dan fouten. Deze ochtend herstartten we en waren we vastberaden om te vechten in de Powerstage. We hebben alles gegeven voor Craig.”

Cyril Abiteboul (teambaas Hyundai):

“Dit was een lastig evenement voor de gehele rally-gemeenschap en we moeten iedereen bedanken voor hun steun en begrip. We moesten vanaf het begin met veel plezier aan de rally beginnen, dat was de wens van de familie van Craig Breen. Alles wat we deze week gedaan hebben was met hem in onze gedachten. De motivatie in ons team was enorm groot, ondanks de omstandigheden. De teleurstelling was groot toen Thierry zaterdag zijn jacht op de overwinning moest staken. Het was voor ons belangrijk om een wagen op het podium te krijgen, voor Craig, en we hebben dat met Esapekka Lappi kunnen behalen.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.