Belcar 2023: PK Carsport met Audi en Porsche

Ook PK Carsport was op de internationale testdag van 30 maart op Circuit Zolder, maar het Limburgse team was er niet met de Audi R8 GT2 waarmee het vorig seizoen zo dominant kampioen werd. De formatie van Anthony Kumpen reed voor het eerst met zijn nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, het exemplaar overigens waarmee Stijn Lowette in 2022 in de Porsche Carrera Cup uitkwam.

Zoals de zaken er nu voorstaan, zien we PK Carsport met de Porsche in de 12 Uur van Spa, de tweede Europese race van de 24H Series en in de 24 Hours of Zolder. “De Audi is uiteraard voor de GT2 European Series, maar we rijden er maar met één wagen, voor Peter Guelinckx en mezelf”, aldus regerend kampioen Stienes Longin. “In principe rijden we ook de andere Belcar-wedstrijden met de Audi. Uiteraard samen met mijn vader, Bert. De Porsche is trouwens een geweldige auto, die zeer goed aanvoelt”, aldus nog de Leuvense GT2- en Belcar-kampioen.”

Ook Junior Planckaert zien we bij PK Carsport, maar dan met een BMW M2 in de klasse TA. Planckaert zal ook zeven manches van het Belgian Rally Championship rijden met een Skoda Fabia van SXM.

De start van het Belcar Endurance Championship is voor 14 mei op Circuit Zolder.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.