F1 Australië: Verstappen en Alonso snelst op vrijdag

Dit weekend wordt de Grote Prijs van Australië gereden en vanmorgen werkten de rijders de eerste twee vrije trainingen af. Max Verstappen (Red Bull) wist in de eerste oefensessie de snelste tijd neer te zetten, Fernando Alonso (Aston Martin) was de rapste in een natte tweede vrije training.

(Foto: © Red Bull)

In de eerste vrije training was Max Verstappen het snelst, een 1:18.790 was de toptijd. Hij zette zijn dichtste achtervolger Lewis Hamilton (Mercedes) op vier tienden, Sergio Pérez maakte de top drie compleet. Voor het eerst dit seizoen bestond de top drie in een oefensessie niet uit Verstappen, Pérez en Fernando Alonso (Aston Martin). De Spanjaard werd vierde met meer dan een halve seconde achterstand.

Er werd regen voorspeld en die kwam er ook tijdens de tweede vrije training. Halverwege de sessie schakelden de rijders over op regenbanden en werden de op een droge baan gereden tijden niet meer verbeterd. Alonso sloot zo de tweede oefensessie als primus af met een 1:18.887. Charles Leclerc (Ferrari) volgde op meer dan vier tienden, Verstappen moest zes tienden prijsgeven.

De derde vrije training start morgen om 3u30, gevolgd door de kwalificatie om 7u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.