In een notendop: F2 en F3 Australië

  • F3 vrije training – Zak O’Sullivan (PREMA) klokte de snelste tijd in de vrije training in Melbourne. Met een 1:33.470 was de Brit een halve tiende rapper dan Mari Boya (MP Motorsport). Grégoire Saucy (ART) vervolledigde de top drie. Josep Maria Marti (Campos) en Gabriel Bortoleto (Trident) werden respectievelijk vierde en vijfde. Jonny Edgar (MP Motorsport) was de enige die het einde van de sessie niet haalde. Met nog een halfuur te gaan, belandde de Brit in de bandenmuur.
  • F2 vrije training – Jack Doohan (Virtuosi) was de primus in de vrije training in Australië. Met drie tienden voorsprong op zijn dichtste achtervolger Isack Hadjar (Hitech) was Doohan overtuigend de snelste. Victor Martins (ART) maakte de top drie compleet. Amaury Cordeel (Virtuosi) eindigde op de zestiende plek. Jehan Daruvala (MP Motorsport) en Roy Nissany (PHM) gingen op dezelfde plek van de baan en konden de sessie niet meer afmaken.
  • F3 kwalificatie – Gabriel Bortoleto (Trident) pakte de polepositie voor de hoofdrace in Australië, een 1:33.025 was zijn snelste tijd. De leider in het kampioenschap was bijna twee tienden sneller dan Grégoire Saucy (ART). Gabriele Mini (Hitech) reed de derde snelste tijd, Leonardo Fornaroli (Trident) was de vierde snelste. Zak O’Sullivan (PREMA), de snelste man in de oefensessie, moest tevreden zijn met een vijfde stek. Josep Maria Marti (Campos) en Kaylen Frederick (ART) moesten na schuivers vroegtijdig opgeven.
  • F2 kwalificatie – Op een kletsnat Albert Park Circuit wist Ayumu Iwasa (DAMS) de polepositie voor de hoofdrace te pakken. De Japanner was met een 1:45.118 ruim zes tienden sneller dan Théo Pourchaire (ART). Victor Martins (ART) werd ondanks een zware klapper in de slotminuten derde. De sessie werd vroeger dan voorzien afgevlagd door zijn crash, vandaar dat hij zijn derde plaats behield. Leider in het kampioenschap Ralph Boschung (Campos) kwam niet verder dan de elfde plek. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd 21ste. (Foto: © Dutch Photo Agency)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.