Belcar 2023: Russell Racing met Lamborghini voor de titel

De start van het Belcar Endurance Championship 2023 nadert nu met rasse schreden. De start is voorzien midden mei op Circuit Zolder, met een wedstrijd van 180 minuten. De teams stomen zich week na week klaar en ondertussen zijn een aantal grote namen al bekend. Onder hen uiteraard Russell Racing, het team waarmee Christoff Corten afgelopen jaar vicekampioen werd, maar de formatie wisselt het geweer wel van schouder. Er is geen sprake meer van de Porsche 911 GT3 Cup, maar wel van een Italiaanse bolide, de Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2. Een soortgelijke wagen won in het verleden al de Belgische titel in uithouding en uiteraard hebben Christoff Corten, Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonk, samen met Frank Thiers voor de 24 Hours of Zolder, één duidelijke ambitie: met name voor de titel strijden.

Het is misschien wel één van de meest opvallende nieuwfeiten van het tussenseizoen, maar inderdaad, Christoff Corten en zijn teamgenoten zien we in 2023 niet meer in een Duitse GT, de Porsche 911 GT3 Cup, maar wel in een Italiaanse sportwagen: de Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2. Russell Racing blijft trouw aan het Belgische kampioenschap uithouding of het Belcar Endurance Championship, met dezelfde rijders, in dezelfde kleuren, maar dus met een andere bolide.

Christoff Corten: “Het klopt, wij starten opnieuw in het Belcar Endurance Championship, dat dit seizoen vijf wedstrijden telt, met als hoogtepunt eind augustus, de 24 Hours of Zolder. Verder betwisten we een avondrace in Francorchamps, twee andere wedstrijden op Circuit Zolder en maken we een verplaatsing naar het Duitse Oschersleben. Ik verwacht dit seizoen veel volk op de wedstrijden, want dat is traditioneel het geval bij de opener van het seizoen en de 24 Hours of Zolder en bovendien delen we de laatste twee wedstrijden met de Europese NASCAR, wat ook steeds betekent dat de tribunes goed gevuld zijn. En het goede nieuws is nog niet gedaan, want voor het eerst sinds lang, zal het Belcar Endurance Championship ook op SPORZA te zien zijn, met een samenvatting van iedere wedstrijd op zondag. #Autosportleeft, dat is duidelijk.

Afgelopen seizoen werd het team Russell Racing knap tweede in het kampioenschap en het viertal in de Porsche won ook de Porsche Endurance Trophy. Toch zet het team dit seizoen de stap van de ‘911’ naar de ‘Huracan’. Waarom?

“Ik denk dat het een zeer bewuste stap is, we zagen vorig jaar al dat de Lamborghini sterk voor de dag kan komen. De Italiaanse bolide won tweemaal, stond meermaals op de polepositie en het team dat de wagens runde, had mits wat meer meeval ook dichter bij de titel kunnen eindigen. Wij hebben een goede partner gevonden in het team van de broers Benoit en François Semoulin die in de merkencompetitie van Lamborghini, de Super Trofeo, al meermaals succesvol waren. Zij kennen de wagen en zullen ons dit jaar met raad en daad bijstaan. Ik ben ervan overtuigd dat Jeffrey, Hans, Frank en ik er echt alles aan zullen doen om weer vooraan mee te strijden en ja, onze ambitie… Als je in 2022 tweede bent geworden, dan is dat antwoord duidelijk. Het zal echter geen evidentie zijn, want het Belcar Endurance Championship 2023 belooft een zeer sterk seizoen tegemoet te gaan!”

Kalender 2023:

13-14 mei Zolder New Race Festival
3-4 juni Francorchamps Spa Euro Race
24-27 aug Zolder 24 Hours
23-24 sept Oschersleben
14-15 oktober Zolder American Race Festival

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.