WRC Central Europe: 320 kilometer tegen de chrono en achttien proeven

Eind oktober vormen drie landen in Centraal Europa het decor van de voorlaatste manche van het WRC 2023. Van 26 tot 29 oktober komen de WK-tenoren naar Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië om er de WK-strijd al dan niet te beslissen. De organisatie heeft ondertussen de grote lijnen van de nieuwe asfaltrally klaar.

Foto: © WRC

Na de showstart in Praag en een eerste show-KP op donderdag 26 oktober volgen traditioneel nog drie wedstrijddagen, waarbij de deelnemers bijna 320 kilometer tegen de klok afleggen en een totale afstand van ongeveer 1.370 kilometer voor de wielen geschoven krijgen. Achttien klassementsproeven staan er op het menu, met als rallycentrum de Beierse stad Passau, waar op zondagmiddag (29 oktober) ook de podiumceremonie volgt.

De shakedown vindt op woensdag 25 oktober plaats, waarna op donderdag een show-KP in Praag wordt verreden. De volgende ochtend vertrekken de teams vanuit Passau naar het zuidwesten van Tsjechië, waar ze zeven proeven zullen afwerken. Pas ‘s avonds keren de teams terug naar Passau, waar ze aan het einde van de openingsetappe 140 kilometer tegen de klok hebben afgelegd.

Op zaterdag trekken de teams langs de Donau en de Inn naar de regio Innviertel in Oostenrijk en Neder-Beieren. De drielandengrens van Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië is nooit ver weg, zodat de fans van alle gastlanden niet ver hoeven te reizen. Na deze zes proeven op zaterdag volgt zondag de finale, met nog vier KP’s in de regio Mühlviertel (Oostenrijk) en Neder-Beieren (Duitsland), waaronder uiteraard de Powerstage. De finish en de podiumceremonie zijn gepland voor het begin van de namiddag in Passau.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.