EuroNASCAR: Marc Goossens en Sven Van Laere met CAAL Racing

Marc Goossens en Sven Van Laere verdedigen dit jaar de kleuren van CAAL Racing in de NASCAR Whelen Euro Series. Ze doen dit met de #56 Chevrolet Camaro, waarmee Marc in EuroNASCAR Pro uitkomt en Sven in EuroNASCAR 2.

(Foto’s: © CAAL Racing)

Voor Marc Goossens wordt dit het achtste opeenvolgende jaar dat hij in EuroNASCAR aan de start komt. In 2020 en 2021 nam de rijder uit Kasterlee al het stuur van een wagen van CAAL Racing. Sven Van Laere was de voorbije seizoenen onder meer in de Porsche Carrera Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship actief en maakte met Braxx Racing eind 2019 al even kennis met EuroNASCAR tijdens de wedstrijden op Circuit Zolder.

Bijna 50 en racende zoon

Ik word dit jaar 50 en ga stilaan naar het einde van mijn racecarrière, die er een is geweest van een gepassioneerd liefhebber”, vertelt Sven Van Laere. “Ik heb nooit professionele ambities gehad en dan is samen racen met zo’n doorwinterde prof als Marc Goossens een orgelpunt voor al die jaren dat ik in de sport actief ben geweest. Ik heb nog enkele dromen, bijvoorbeeld in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans racen of de 24 uur van Daytona rijden, maar heel lang zal ik zelf niet meer in de autosport actief zijn. De aandacht gaat nu meer en meer uit naar mijn zoon Maxim (13), die actief is in het karting en ik haal eigenlijk nog meer plezier uit zijn begeleiding dan uit mijn eigen races, hoewel ik het nog altijd graag doe. Hoe dan ook, ik wil me dit jaar nog eens echt geven en ik kijk enorm naar het seizoen in deze mooie competitie uit.”

Het seizoen 2023 telt zes raceweekends, telkens met twee wedstrijden voor EuroNASCAR Pro en EuroNASCAR 2, en vat aan tijdens het eerste weekend van mei op het circuit van Valencia in Spanje. Half oktober sluit de serie af op Circuit Zolder. Zowel tijdens de voorlaatste manche in Oschersleben, als in Zolder is ook het Belcar Endurance Championship actief.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.