WRC Kroatië: vier teams met Belgen

Over een kleine maand is het WRC aan de vierde wedstrijd van het seizoen toe, de asfaltrally in Kroatië. 57 wagens nemen de start, waaronder negen WRC1 en maar liefst 25 WRC2. 

Foto: © WRC

Uiteraard zien we de vaste rijders bij Toyota (Rovanperä, Evans en Katsuta), terwijl WK-leider Sébastien Ogier in de Balkan zijn derde rally van het jaar zal rijden. Hyundai doet het met drie bolides, voor Thierry Neuville, Esapekka Lappi en Craig Breen, terwijl Ford enkel op Ott Tänak en Pierre-Louis Loubet rekent, Loubet die dringend een goed resultaat moet neerzetten aan de zijde van onze landgenoot Nicolas Gilsoul. 

In WRC2 is er van Belgische zijde de Ford Fiesta Mk II van het duo Grégoire Munster en Louis Louka, terwijl Tom Rensonnet en Loïc Dumont het in WRC3 doen, uiteraard ook met een Ford Fiesta, maar dan een Rally3. 

De wedstrijd in Kroatië start op 20 april en eindigt op 23 april. –> deelnemerslijst

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.