In een notendop: VAS Regionaal actua

  • Rallycross – Op een verregend en moeilijk berijdbaar Glosso circuit in Arendonk opende zondag het VAS Rallycross seizoen. In de klasse A, onder 1600cc, was Danny Kunnen de laureaat met een Toyota Corolla. De klasse B leek een zaak te worden voor Kristof De Backer, maar de Astra-rijder kreeg na tumult in de start de zwarte vlag toebedeeld. Bob Wilms, regerend kampioen, kon zo de zege in de wacht slepen met zijn Opel Corsa. Hij bleef Ruud Lavrijsen (VW Golf) nipt voor. In de zwaarste klasse C was Andy Leysen ongenaakbaar met zijn BMW. In de laatste finale van de dag nam Leysen de beste start en reed snel naar een ruime voorsprong. Achter hem pakte Wim Severeyns met de Opel Manta de tweede plaats, voor een armada aan BMW’s. Jonas Kemps werd derde. Teleurstellend was een pover bezette Promo Klasse D, met slechts twee deelnemers. Robin De Bolle won overtuigend met een Toyota MR en had niet veel tegenstand van Yoko Goossens met zijn Volkswagen Golf.
  • Titanicrit – Met de 41ste Titanicrit opende in Kasterlee het VAS Rittensportseizoen. De eerste winst van het jaar ging er in de klasse Recrea naar vader en dochter Luc en Tasha Van Den Bogerd met de eigenzinnige Burstner Campeo. De thuisrijders wonnen voor Alex Van Dooren en Wendy Lebegge (BMW 2002). De derde plaats was voor Els Olevier en Bjorn Del’haye (Mini Leyland). Er werd ook gereden in de klasse Touring en daar zagen we een zege voor een ander vader en dochter duo: Leo en Inge Rackham op de Peugeot 205 GTI. Zij eindigden voor Bjorn Dotremont en Kenny Leys (Volvo 142) en voor Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans (Citroën C4).
  • Trimard Classic – Volgend weekend (1 en 2 april) opent in Langemark dan weer de VAS Marathon challenge. De Trimard Classic is er de eerste wedstrijd van het seizoen. Het is een oriëntatierit over een totaal traject van 600 kilometer, over twee wedstrijddagen. Vertrek en aankomst zijn er in Madonna (Langemark), ter hoogte van zaal ’t Buskantje in de Klerkenstraat. Op zaterdag start er om 8u30 de eerste wagen en de aankomst van de vroegste deelnemers wordt er voorzien op zondag vanaf 17u30.

Foto: © Johan Dingenen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.