24H Series: Red Ant Racing op pole in eigen klasse, Herberth Motorsport de snelste bij GT3’s

De polepositie voor de 12 uur van Mugello is naar de #91 Herberth Motorsport gegaan. In de 992-klasse pakte het Belgische Red Ant Racing de eerste plek. Het team gaat dit weekend op zoek naar zijn tweede zege op een rij in Mugello. Frédéric Vervisch en Mathieu Detry, de overige Belgen op de grid, kwalificeerden zich met de #21 Haas RT als zesde bij de GT3’s.

(Foto: © Ollivision)

In Q1 was Jérôme Policand de snelste in de #88 Akkodis ASP Team met een 1:49.242, gevolgd door Daniel Allemann (#91 Herberth Motorsport) en Alexander Prinz (#11 HOFOR Racing). Christopher Mies in de #55 Land Motorsport was in Q2 met een 1:47.652 de primus. Roman De Angelis (#27 Heart of Racing) werd tweede op drie tienden achterstand. De Belg Frédéric Vervisch (#21 Haas RT) volgde op de derde plek. In Q3 reed Robert Renauer in de #91 Herberth Motorsport in zijn laatste ronde van de sessie het snelst, een 1:48.878.

De startposities van de wagens voor de race worden bepaald door de gemiddelde rondetijd van de snelste tijden uit de drie kwalificatiesessies. De #91 Herberth Motorsport had met een 1:48.948 de beste gemiddelde rondetijd, het Duitse team start dus morgen vanop de polepositie in de GT3-klasse. Vanop de tweede en derde plek zullen respectievelijk de #27 Heart of Racing en de #88 Akkodis ASP Team vertrekken. De #21 Haas RT met Frédéric Vervisch en Mathieu Detry kwalificeerde zich als zesde. In de 992-klasse start het Belgische Red Ant Racing met de #903-wagen vanop de eerste plek. De zusterwagen strandde in de kwalificatie op een elfde plek. Het team gaat dit weekend op zoek naar zijn tweede opeenvolgende zege in Mugello.

De race vindt in twee delen plaats, elk deel duurt zes uur lang. Het eerste begint morgen om 11u15, het tweede deel zondag om 9u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.