MotoGP Portugal: Miller op dag één

De eerste vrijdag van het nieuwe MotoGP seizoen en bijgevolg de eerste, toch wel belangrijke, vrije trainingen. Een eerste zicht op de krachtsverhoudingen binnen MotoGP is er nog niet. Beide sessies zagen diverse rijders en diverse teams elkaar afwisselen aan de top. Een kort relaas.

Foto: © motogp.com

Alex Marquez (Gresini Racing) opende de vijandelijkheden op deze eerste dag van het nieuwe MotoGP seizoen. Daarmee zette hij opnieuw de bakens uit met de Gresini Ducati. Francesco Bagnaia volgde op de fabrieks-Ducati en voerde een top-10 aan die enkel uit Ducati machines bestond. En ook in de namiddag bleven de verrassingen komen. Het was “Thrilla” Jack Miller die de KTM op de beste tijd zette in een felbevochten sessie. Maverick Vinales (Aprilia) en “Pecco” Bagnaia (Ducati) vervolledigden deze “virtuele” eerste rij. Achter hen werd het een mengelmoes van rijders en teams zodat het voor een definitieve eerste indruk over de krachtsverhoudingen, het nog steeds wat koffiedik kijken blijft. We zien er immers op de vierde plaats Luca Marini (Mooney VR46 Ducati) voor Jorge Martin (Pramac Ducati), Quartararo (Yamaha) Zarco (Pramac), Bezzechi (Mooney) en Bastianini (Ducati). Opvallend was dat Bagnaia in de slotfases zijn snelle tijd niet kon verdedigen door wat technische problemen, terwijl Marc Marquez, nooit echt in het ritme, in extremis nog zijn Honda tegen het asfalt legde. Het leidde tot een voorlopige top 10 zonder enige Honda. Morgen is er uiteraard nog een derde vrije sessie en de zeer belangrijke kwalificatiesessie die zal beslissen over de startorde voor de sprintrace op zaterdag, en de hoofdrace op zondag!

Jake Dixon (GASGAS Aspar Team) en Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) wisselden in de sessies van vandaag de beste tijden af met elkaar, maar het was de Spanjaard die aan het langste eind trok…voorlopig. De derde tijd van deze vrijdag was voor Manuel Gonzalez (Correos Prepago Yamaha VR46 Team). Onze landgenoot Barry Baltus haalde uiteindelijk een 13de positie met de Fietenolie Racing GP machine maar kan morgen uiteraard nog altijd een betere zaak doen.

In Moto3 was de beste tijd op deze vrijdag voor Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3). Hij werd gevolgd door Diogo Moreira (MT Helmets – MSI) en David Muñoz (BOE Motorsports).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.