WRC Mexico KP5: Lappi versus Ogier en drama voor Ford

In Mexico zijn de WRC-troepen aan de eerste volledige dag van de derde manche van het seizoen begonnen, met beste chrono’s voor Esapekka Lappi (Hyundai) in El Chocolate 1 en Las Minas 1, terwijl Sébastien Ogier (Toyota) in Ortega 1 de snelste was.

(Foto: © Hyundai)

De Fin leidt zo na de vijfde proef met anderhalve seconde bonus op de Franse meervoudige wereldkampioen. Bij Ford is het één groot drama, met turboproblemen voor de WK-leider, Ott Tänak en crashes voor Pierre-Louis Loubet en Jourdan Serderidis. Gus Greensmith (Skoda) leidt in WRC2.

In de allerlaatste proef van de eerste lus verloren we ook Takamoto Katsuta (Toyota). Thierry Neuville schoof op naar plaats vijf, voor Kalle Rovanperä. Vooraan blijft Lappi leider nu met anderhalve seconde op Sébastien Ogier en 12,5 seconden op Elfyn Evans. 

De tweede lus van de dag start im 21u22.  

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.