IMSA Sebring 12: Pipo Derani bezorgt Cadillac pole

De eerste startrij voor de 71ste editie van de 12 Uur van Sebring is voor Cadillac. Pipo Derani reed tijdens de kwalificatie met zijn wagen van Whelen Engineering Racing het snelste rondje (1:45.836). De Braziliaan was 87 duizendsten sneller dan Sébastien Bourdais in de bolide van Chip Ganassi Racing. Ricky Taylor eindigde met zijn WTR Acura derde. De sessie voor Hypercar kwam tot een vroegtijdig einde na een ongeval van de #7 Porsche 963.

(Foto: © Action Express Racing)

In LMP2 bemachtigde Ben Keating (PR1 Mathiasen Motorsports – Oreca) de beste startplaats en in LMP3 was deze eer voor Glenn van Berlo (Andretti Autosport – Ligier).

Antonio Garcia was voor Corvette Racing het snelst in GTD Pro. Ook deze sessie werd vroegtijdig stopgezet toen Klaus Bachler in de eerste linkse van de baan ging. Zo werden de kwalificatietijden die de Oostenrijkse teamgenoot van Laurens Vanthoor met zijn Pfaff Motorsports Porsche liet registreren geannuleerd, waardoor hen een start vanuit de achterste regionen staat te wachten.

In GTD sloot Kyle Marcelli met zijn Acura de kwalificatie af aan kop van het klassement. Jan Heylen werd voor Wright Motorsports vierde en snelste Porsche-rijder in GT. Michelle Gatting, de teamgenote van Sarah Bovy, finishte met de Iron Dames Lamborghini als twaalfde in deze klasse.

De wedstrijd is morgen vanaf 15u10 Belgische tijd volledig live te volgen via de imsa.com.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.