F2 Saoedi-Arabië: Martins vliegt naar de polepositie

Er was niemand opgewassen tegen Victor Martins (ART) in de kwalificatie op het circuit in Djedda. De Fransman werd in de vrije training nog derde, maar ontbond zijn duivels tijdens de kwalificatie en pakte de eerste polepositie uit zijn F2-carrière. Oliver Bearman (PREMA), die de snelste was in de oefensessie, en Théo Pourchaire starten de hoofdrace vanop de tweede en derde plek. Amaury Cordeel (Virtuosi) zal vanop de 21ste plek starten.

(Foto: © Dutch Photo Agency)

Tijdens de vrije training klokte Oliver Bearman als eerste af met een tijd van 1:43.161, de Brit was een tiende sneller dan zijn PREMA-ploegmaat Frederik Vesti. Victor Martins (ART Grand Prix) werd derde. De Nederlander Richard Verschoor (VAR) eindigde op de achtste plek. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd negentiende, de Belgische rijder maakte in de slotminuten van de sessie nog een foutje, maar bleef gespaard van schade.

In de kwalificatie was Victor Martins (ART) de primus van de F2-klas. Hij vlamde als een bezetene over het stratencircuit in Djedda en zette de concurrentie op meer dan zeven tienden van een seconde. De Fransman pakte zo de eerste polepositie uit zijn F2-carrière. Het verschil tussen de tweede en derde plek was dan weer miniem. Oliver Bearman (PREMA) was één duizendste sneller dan kampioenschapsleider Théo Pourchaire (ART Grand Prix).

Arthur Leclerc (DAMS) was in het eerste deel van de kwalificatie het snelst, maar moest opgeven door een kapotte ophanging, de Monegask zakte naar de dertiende plek. Richard Verschoor (VAR) had halverwege de sessie problemen met zijn krachtbron, de Nederlander werd twintigste. Amaury Cordeel (Virtuosi) start de hoofdrace als 21ste.

De sprintrace start morgen om 16u10, de hoofdrace vindt zondag plaats om 14u35.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.