F1 Saoedi-Arabië: Verstappen snelst op vrijdag

Max Verstappen (Red Bull) is het weekend in Saoedi-Arabië perfect gestart. In beide vrije trainingen was de regerende wereldkampioen de snelste van het pak. Ook de rijders in de top drie waren identiek in beide sessies, Sergio Pérez (Red Bull) en Fernando Alonso (Aston Martin) wisselden elkaar af op de tweede en derde plek. Ferrari lijkt in slechte papieren te zitten.

(Foto: © Red Bull)

Het Red Bull-team domineerde de eerste vrije training in Saoedi-Arabië. Max Verstappen (Red Bull) zette de snelste tijd neer, een 1:29.617. Hij ging bijna een halve seconde sneller dan zijn ploegmaat Sergio Pérez. Verstappen heeft duidelijk geen last meer van zijn maagklachten van de voorbij dagen. Aston Martin trok zijn goede vorm uit Bahrein door en nam met Fernando Alonso en Lance Stroll respectievelijk de derde en vierde plek in. Het Mercedes-duo volgde met de vijfde en zesde snelste tijd, de Ferrari-rijders kwamen niet verder dan een zevende en elfde chrono.

Ook in de tweede oefensessie was Verstappen niet te stoppen. De marges waren echter kleiner, zijn eerste achtervolger Alonso was slechts twee tienden trager. Pérez maakte de top drie compleet. Alpine mag tevreden zijn na vandaag, Esteban Ocon stond als vierde op de tijdstabellen, Pierre Gasly als zesde. Bij Mercedes lijken de moeilijkheden met de bolide zich door te trekken, vooral Lewis Hamilton had het moeilijk. De Brit eindigde op de elfde plek. Charles Leclerc (Ferrari) en Carlos Sainz (Ferrari) konden net zoals in de eerste oefensessie niet overtuigen. Met een negende en tiende plek zal de Scuderia de komende dagen hoger willen mikken.

Morgen vindt de laatste oefensessie plaats om 14u30, gevolgd door de kwalificatie om 18u00. De race start zondag om 18u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.