FIA WEC Sebring: Toyota leidt halfweg

Na vier uur, ofwel de helft van de maximale tijdsduur van de 1000 Miles of Sebring, voerden beide Toyota het klassement aan. De  #7 van Conway-Kobayashi-Lopez reed aan kop voor de #8 van Buemi-Hartley-Hirakawa, die echter al een pitstop meer had gemaakt. Porsche, Ferrari en Cadillac streden voor de derde plaats. Peugeot daarentegen kende door technische problemen een tegenvallende wedstrijd. Sarah Bovy toonde zich in LM GTE Am met een zeer sterk wedstrijdbegin.

(Foto: © FIA WEC)

Voor de #83 Richard Mille AF Corse Ferrari van Companc-Wadoux-Rovera was de wedstrijd van korte duur. De Argentijn ging na slechts vier ronden van de baan en raakte hard de bandenstapels waardoor de Ferrari zelfs op zijn dak eindigde. Dit zorgde al snel voor een safety car.

Beide Ferrari 499P, waarvan Fuoco aan de leiding lag, opteerden voor een pitstop tijdens deze neutralisatie. Zo kwamen de twee Toyota GR010 Hybrid aan kop van het veld, en het Japanse team zou deze 1-2 niet meer uit handen geven in het eerste wedstrijddeel.

De Cadillac van Bamber-Lynn-Westbrook lag derde, gevolgd door de #50 Ferrari 499P en de #6 Porsche 963 van Vanthoor-Estre-Lotterer. Laurens Vanthoor nam vanop plaats zes de start en had met Alex Lynn een mooie strijd om de derde positie.

Peugeot had een dramatische wedstrijd met problemen voor beide wagens en ook Glickenhaus zocht al snel de paddock op.

Zoals verwacht was de strijd in LMP2 zeer open en was het halfweg moeilijk vast te stellen wie de beste papieren in handen had. Ook beide Team WRT Oreca waren in de kopgroep te vinden. We verloren echter al de #23 United Autosports Oreca van Pierson-Blomqvist-Jarvis, die van pole was vertrokken. De jonge Pierson zette na iets meer dan drie uur zijn wagen met technische problemen aan de kant, toen hij de leiding van zijn klasse in handen had.

Bovy en Picariello laten zich opmerken in LM GTE Am.

Sarah Bovy startte met een rijbeurt van 2 uur en 23 minuten. De Belgische streed in de openingsfase met Ben Keating (Corvette Racing) om de leiding, en nam na een goed geplande pitstop de kop waarna ze de wedstrijd controleerde. Rahel Frey nam over en de Zwitserse ging iets te ver over een curbstone waardoor ze door het zand moest. Hierbij verloor de felroze Porsche de achterbumper en diffuser. De herstelling kostte het team twee ronden.

Zo kwam de leiding opnieuw in handen van Corvette Racing en het trio Keating-Varrone-Catsburg met een vijftiental seconden voorsprong op de #77 Dempsey-Proton Porsche. De AF Corse Ferrari van Ulysse De Pauw was vierde op anderhalve minuut van de leiders, maar de Belg nam nog niet het stuur.

Na stints van Schiavoni en Cressoni bracht Alessio Picariello zijn Iron Lynx Porsche met een fantastische rijbeurt even naar de tweede positie. Zij waren halfweg achtste.

De wedstrijd is op Eurosport en RTBF Auvio live te volgen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.