F1 Saoedi-Arabië: reacties na vrijdag

Max Verstappen (Red Bull) lijkt na de vrije trainingen op vrijdag over de beste papieren te beschikken. Ook Sergio Pérez (Red Bull) en Fernando Alonso (Aston Martin) ogen er goed uit. Bij Ferrari bleven de hoge noteringen uit, maar volgens Charles Leclerc is er niks aan de hand. Ook de andere rijders deden hun zegje na de eerste oefensessies.

(Foto: © Ferrari)

Max Verstappen (Red Bull):

“Ik voel me een pak beter dan de afgelopen dagen, het was lastig maar nu voel ik me goed. Vandaag was een goede dag voor ons, maar er zijn nog heel wat dingen die beter kunnen. Op de lange afstanden lijken we dicht op elkaar te zitten, maar dat komt doordat je momenteel niet kan doordrukken op dit circuit, de banden verslijten nogal snel. Bij lagere temperaturen zullen de tijden altijd dicht bij elkaar liggen, dus het wordt een volledig ander scenario dan Bahrein.”

Charles Leclerc (Ferrari) :

“Vandaag hebben we enkele nieuwe onderdelen getest en alles werkt zoals we verwachtten. Momenteel is het moeilijk om te weten wie de snellere wagen heeft, maar onze wagen voelt vrij goed aan. Morgen willen we de kwalificatie maximaliseren, maar door de gridstraf zullen we ons vooral moeten concentreren op het goedmaken van de verloren posities tijdens de race.”

Fernando Alonso (Aston Martin)

“Het was een sterke dag voor ons, we blijven nog steeds meer leren over onze wagen. We wisten dat Djedda ons andere uitdagingen zou voorschotelen en het voelt een beetje aan als een tweede test. De data van vandaag zullen we vanavond goed analyseren om morgen opnieuw de baan op te gaan. Ons doel is om opnieuw Q3 te bereiken.”

Lewis Hamilton (Mercedes):

“Ik had het lastig in beide sessies, maar we hebben zoveel mogelijk proberen leren. Het is een moeilijke auto om mee te rijden, maar ik weet dat iedereen in de fabriek enorm hard werkt. De problemen met de wagen zullen niet van vandaag op morgen opgelost zijn, dus we moeten geduld hebben en er momenteel het beste uit halen.”

Valtteri Bottas (Alfa Romeo)

“Het eerste gevoel met de wagen is vrij goed: we hadden geen problemen met een goede balans te vinden en we hebben een mooie basis om op verder te bouwen. We zijn nog niet waar we willen zijn en op het niveau dat we in Bahrein lieten zien, daar waren we het vijfde snelste team. We moeten nog vooruitgang boeken, maar het is nog maar vrijdag en ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat zal lukken.”

Nico Hülkenberg (Haas)

“Vandaag verliep soepel voor ons, we hadden geen problemen met de wagen. Over één ronde zijn we competitief, maar volgens mij zullen we het lastig hebben tijdens de race, daar ligt dan ook onze focus op. We moeten analyseren wat de beste strategie zal zijn om toch een top 10-plek te behalen.”

Lando Norris (McLaren)

“Het was een redelijk goede dag. We hebben in beide sessies kunnen doen wat we wilden doen, dat was positief. Er valt nog veel vooruitgang te boeken en we zullen we deze nacht proberen die verbeteringen te vinden. Morgen ligt de focus voornamelijk op de kwalificatie.”

Yuki Tsunoda (AlphaTauri)

“We liggen achter op degenen die constant voor de tiende plek strijden. Er waren geen problemen tijdens de oefensessies, maar we moeten meer uit de wagen halen als we willen meedoen voor de punten. Q2 lijkt meer haalbaar dan in Bahrein, maar Q3 is het doel.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.