FIA WEC Sebring: reacties uit de paddock

Antonio Fuoco heeft in de Ferrari #50 de polepositie gepakt voor de seizoenopener van het FIA WEC in Sebring. Hij bleef de beide Toyota voor, de Ferrari #51 zal vanop de vierde plek starten. Cadillac #2 werd vijfde en de Porsche #6 met Laurens Vanthoor kwalificeerde zich als zesde. Dit zijn de reacties na de eerste kwalificatiesessie van het seizoen.

(Foto: © Ferrari)

Antonio Fuoco (Ferrari #50)

“De polepositie pakken is echt ongelooflijk. Ik wil het volledige team hier en in Maranello bedanken voor de buitengewone inspanningen in de afgelopen acht maanden. Ik kan niet wachten om de strijd aan te gaan. We zullen ons best doen vanop de pole morgen, de race zal lang zijn en een circuit als Sebring eist veel van de wagen. Door de hoge temperatuur in de namiddag zal bandenmanagement een cruciale factor zijn in de race.”

Alessandro Pier Guidi (Ferrari #51)

“Ik ben blij voor het team. We hebben de polepositie gepakt met één wagen en de tweede startrij behaald met de andere. Het is een uitstekende start van het seizoen. We kwalificeerden ons direct na de beide Toyota, de maatstaf in de Hypercar-klasse. De prestaties van onze wagen zijn uitstekend, maar we weten dat de 1000 Miles of Sebring een uitdagende race is waar betrouwbaarheid cruciaal zal zijn.”

Kamui Kobayashi (Toyota #7)

“We hebben ons best gedaan vandaag, maar Ferrari was iets sneller in de kwalificatie; ze hebben het geweldig gedaan. We wisten dat ze competitief waren na de testdagen en de vrije trainingen. We maken zeker deel uit van het gevecht vooraan en ik geniet ervan. Vrijdag is de belangrijkste dag voor ons en we zitten in een veelbelovende startpositie, dus we maken een goede kans op de zege. Het wordt een spannende race.”

Brendon Hartley (Toyota #8)

“Ik had hetzelfde gevoel als tijdens de Hyperpole in Le Mans, mijn hart klopte in mijn keel. Er zijn veel plaatsen op dit circuit waar je een fout kan maken en de zon ging ook nog eens onder, het was dus best lastig. Er zijn altijd bochten waar je denkt dat je iets sneller had gekund, maar ik vond dat ik een deftige ronde reed. We wilden op de eerste startrij staan, maar we zijn nog steeds tevreden. Nu kijk ik uit naar een geweldige race.”

Alex Lynn (Cadillac #2)

“De wagen voelde goed aan en daarom ben ik wat teleurgesteld met de vijfde plek. Alle eer gaat naar Cadillac Racing en Chip Ganassi Racing, want volgens mij hebben we indruk gemaakt. We zitten in een goede positie voor de race, we hebben een snelle wagen en ik denk dat we de acht uur gewoon netjes moeten afwerken. We moeten uitzoeken waar we kunnen verbeteren en morgen onze kansen grijpen in de race.”

Kevin Estre (Porsche #6)

“We hebben geen fouten gemaakt en hoewel de wagen niet fantastisch was, was hij best goed met wat we nu hebben. Ik reed geen perfecte ronde, maar al zeker geen slechte. We moeten analyseren waar we zoveel tijd verliezen. De wagen voelde niet slecht aan en hij was een stuk sneller dan elke ronde die we deze week gereden hebben.De kwalificatie en de race verschillen, maar de anderen hebben de overhand, dat is duidelijk.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.