FIA WEC Sebring: Ferrari verrast vriend en vijand, Sarah Bovy pakt pole in GTE

Ferrari viert zijn terugkeer na een halve eeuw naar de topklasse van WK Uithouding met een toch enigszins verrassende polepositie voor de 1000 mijl van Sebring, de seizoensopener van het FIA WEC dit jaar.

Foto’s: © Ferrari en Iron Dames

De Italiaan Antonio Fuoco klokte een tijd van 1.45.067 in de Ferrari 499P Hypercar. Hij hield respectievelijk Brendon Hartley en Kamui Kobayashi af, beide in een Toyota GR010, en dat met respectievelijk twee tienden en bijna een halve seconde. Zo start het nummer #50, waar ook Miguel Molina en Nicklas Nielsen in racen, straks als eerste. De laatste Ferrari die in de topklasse van het WK Uithouding van op de polepositie startte, was de Ferrari 312 PB van Arturo Merzario en Carlos Pace tijdens de 24 uur van Le Mans in 1973.

De tweede Ferrari, met Alessandro Pier Guidi achter het stuur werd vierde, voor de enige Cadillac. Laurens Vanthoor zag zijn teamgenoot Kévin Estre in de Porsche 963 naar de zesde tijd rijden. Verder waren er de tweede Porsche 963, de beide Peugeot 9X8, de Glickenhaus en de Vanwall.

United Autosports was het te kloppen team in LMP2, want de Brit Oliver Jarvis zette de #23 Oreca 07 Gibson bovenaan. WRT tikte als derde en zesde aan.

In LMGTE Am was het de Iron Dames Porsche 911 RSR-19 met Sarah Bovy achter het stuur die als snelste over de meet kwam. Het is Bovy’s derde pole in de laatste vier FIA WEC-races. Ulysse De Pauw (Ferrari) en Alessio Picariello (Porsche) zagen hun teamgenoten naar de vijfde en dertiende positie rijden.

De race start vandaag, vrijdag, om 17u00 onze tijd en eindigt in de vroege uurtjes op zaterdag.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.