WRC Mexico: Tänak eerste leider, Neuville vierde

Met dubbele winst in de straten van Guanajuato is Ott Tänak in zijn Ford Puma Rally1 de eerste leider van de Rally van Mexico, de derde manche van het WRC 2023. 

Foto: © Ford

De eerste twee proeven (tweemaal 1,15 kilometer op asfalt) van deze WK-rally zijn a-typisch voor de verdere wedstrijd op onverhard en de leider Tänak moet straks ook de weg openen op de stoffige Mexicaanse wegen op grote hoogte. De kans dat de Est deze nacht nog leidt is dus gering.

Voorlopig leidt de Ford-rijder echter met 1,7 seconde bonus op Kalle Rovanperä (Toyota) en 2,2 op Esapekka Lappi (Hyundai). Thierry Neuville (Hyundai) is vierde op 2,8 seconden, met dezelfde tijd als Sébastien Ogier (Toyota). Het Frans-Belgische duo Loubet-Gilsoul (Ford) is achtste, Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford) doen het als zeventiende. Emil Lindholm (Skoda) leidt in WRC2. 

Deze namiddag (vrijdag) start om 15u48 de eerste volledige dag in Mexico, met zes volwaardige proeven en twee showproeven, waarvan de laatste deze nacht om 1u16 wordt afgewerkt. Er staan 122 kilometer tegen de chrono op het menu.     

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.