BRC Ardennes: met Junior Planckaert, Tom Boonen, Ott Tänak en Georg Linnamaë

Op 1 april wordt in en om Dinant de derde manche van het Belgian Rally Championship verreden en de organisatie kan op enkele schitterende namen rekenen voor de terugkeer van de Rallye des Ardennes op het hoogste Belgische rallyniveau.

Na het uitstekende nieuws van de komst van Ott Tanak in een Ford Puma Rally1, is het nu de wereldkampioen wielrennen op de weg van 2005, Tom Boonen, die zijn aanwezigheid in Dinant bevestigd heeft. Hij is echter niet de enige ex-profwielrenner in de mooie streek, want Junior Planckaert doet het met een Skoda Fabia Rally2. Boonen rijdt met de Lancia Delta Integrale 16V waarmee hij in de Haspengouw rally bij de Historics tweede werd. Ook Dirk Deveux, winnaar met zijn Ford Sierra Cosworth 4×4 in Sint-Truiden is erbij. De Nederlander Marco Geeratz, eveneens met zijn Lancia Delta, de Ieren Kelly en Cullen en de Luxemburger Yann Munhowen met hun BMW M3 zijn er ook bij.

De jonge Est Georg Linnamäe zal met een Huyndai I20 N Rally2 de Belgen uitdagen. Hij werd derde in de opener van het FIA ERC in Portugal achter Haydon Paddon en Mads Ostberg en hij komt de WRC-manche van Kroatië voorbereiden. Maxime Potty (Citroën), momenteel leider in het BRC, heeft ook bevestigd dat hij start, net als Thibault Mazuin (Skoda).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.