IMSA Sebring 12: Acura en Cadillac in de vrije trainingen

Tijdens de voorbije nacht van donderdag op vrijdag werden ook drie van de vier vrije trainingen voor de 12 Hours of Sebring, de tweede manche van het IMSA-uithoudingskampioenschap, verreden. In de topklasse zagen we drie verschillende teams bovenaan.

Foto: © Cadillac

In de eerste vrije training was het de Konica Minolta Acura ARX-06 die de beste tijd neerzette, voor de beide Cadillac. Het geplaagde Meyer Shank was in de tweede sessie primus met opnieuw een Acura en Whelen Engineering Racing Cadillac klokte de beste tijd in sessie drie. BMW en Porsche komen stilaan dichterbij, maar moeten hun concurrenten Acura en Cadillac vooralsnog voor laten. 

In GTD Pro lijkt Porsche weer onder de mensen te zijn, want Laurens Vanthoor (die zelf enkel de warm-up en de race rijdt), zag zijn teamgenoten bij Pfaff Motorsports een achtste, vijfde en vierde tijd neerzetten. In GTD was Jan Heylen (Porsche) goed voor de plaatsen zes, tien en zes, terwijl Sarah Bovy en haar teamgenoten duidelijk meer moeite hadden in de Lamborghini dan in de Porsche in FIA WEC met tweemaal een zestiende en een vijftiende plaats. De snelste GT3 over de drie sessies was de Wright Motorsports Porsche 911 GT3 R en daarmee lijkt het probleem van Daytona voor Porsche van de baan.

Deze namiddag wordt er eerst een vierde vrije sessie afgewerkt, met daarna de kwalificatie voor alle klassen. De race start zaterdag om 15u10. Noteren we nog dat Denis Dupont (Audi TCR) in de IMSA Michelin Pilot Challenge opgaf nadat zijn teamgenoot na twee ronden crashte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.