BRC South Belgian: op tv en sociale media

Op zaterdag 18 maart wordt de South Belgian Rally, de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden. De eerste wedstrijd met het label “Cup” zal ook uitgebreid Live te volgen zijn via de BRC Facebook Live Shows en daarna op televisie. 

(Persbericht & foto: © BRC)

Op vrijdag staat voor de teams een facultatieve testproef op het programma, maar voor aanvang van die shakedown polsen we enkele toppers al naar hun verwachtingen. De interviews van deze persconferentie zijn vrijdagavond te bekijken op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. 

De South Belgian Rally is de eerste manche van het kampioenschap met het label “Cup”. In deze wedstrijden worden de BRC Live Shows op Facebook niet uitgezonden vanuit de BRC Studio. Onze reporter, dit weekend Vincent Franssen, zal live verslag uitbrengen vanaf de finish van de proeven, waar hij de piloten meteen kan interviewen, en vanuit de regroup en het servicepark. In totaal staan 7 live shows op het programma. 

Om 8u17 zijn we live bij de finish van KP 1 in Vivy. Daarna brengen we live reacties vanuit de hergroepering in Bouillon om 09u25. Om 11u00, na afloop van de eerste ronde van 4 proeven, volgen reacties vanuit het servicepark. In de tweede ronde is onze reporter bij de start van KP 6 Les Hayons om 12u20, gevolgd door de finish van KP 8 Nafraiture om 14u10. In de slotronde brengen we live verslag uit vanaf de hergroepering in Bouillon, waarna we om 17u45 de ontknoping van de wedstrijd volgen vanaf de finish van KP 12 Nafraiture. 

Alle 13 wedstrijden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen dit seizoen dezelfde return en promotie krijgen op televisie, met op zondag meteen een uitgebreide reportage op Sporza (deze keer in combinatie met de GP F1 Saudi-Arabia om 23u05) en korte items in Sportweekend en RTBF 100% Sport. 

Op maandag zal een review clip gepubliceerd worden op de sociale media en vanaf 24 maart is de samenvatting van 24 minuten te bekijken op 150 televisiezenders in binnen-en buitenland, in eigen land onder andere op Sport10 en op RTBF Auvio, in Nederland op Ziggo Sport, maar ook in de Verenigde Staten, Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, en zelfs Australië. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.