In een notendop: F2 – F3

  • F3 VT – Rookies boven in de vrije training van de Formule 3. Nieuwkomers Gabriel Bortoleto (Trident) en Gabriele Minì (Hitech) waren respectievelijk eerste en tweede. Grégoire Saucy (ART) was de derde snelste. Luke Browning (Hitech), die twee dagen geleden als F3-rijder werd aangekondigd, pakte de vierde plek.
  • F2 VT – Théo Pourchaire (ART) was de snelste in de vrije training van de Formule 2. Rookies Victor Martins (ART) en Arthur Leclerc (DAMS) vulden de tweede en derde plek in. Voor Enzo Fittipaldi en Ralph Boschung (Campos) was de vrije training vroeger dan voorzien gedaan, beiden ervaarden problemen met hun wagen. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd 22ste en laatste.
  • F3 kwalificatie – Gabriele Minì (Hitech) heeft de polepositie gepakt. De rookie was vijf honderdsten sneller dan Gabriel Bortoleto (Trident). Grégoire Saucy (ART) zal de hoofdrace vanop de derde plek starten. Zo is de top drie uit kwalificatie identiek aan die uit de vrije training. Polezitter van vorig jaar Franco Colapinto (MP Motorsport) kwam niet verder dan een dertiende plek, Sophia Floersch (PHM Racing) moest bij haar terugkeer naar de F3 tevreden zijn met de 25ste startplek. De sprintrace start morgen om 10u15, de hoofdrace start zondag om 9u50.
  • F2 kwalificatie – Théo Pourchaire (ART) domineerde de kwalificatie in de Formule 2. Hij zette zijn dichtste achtervolger en ploegmaat Victor Martins op meer dan zeven tienden. Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) klokte de derde snelste tijd. Juan Manuel Correa (Van Amersfoort) zal zijn eerste F2-race sinds 2019 vanop de zestiende plek starten. Amaury Cordeel (Virtuosi) start morgen en zondag vanop de vijftiende plek. De sprintrace start morgen om 14u15, zondag begint de hoofdrace om 11u20. (Foto: © Dutch Photo Agency)