Neige et Glace: Belgen kennen zeer uiteenlopende maandag, Van Rompuy-Vanoverschelde leiden

De tweede etappe van de 68ste rallye Neige et Glace werd een bewogen proef voor heel wat van onze landgenoten, waarbij Eric Van Peer en Eric Chapa aan het ergste ontsnapten. Vooraan bij de Historics hebben Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde de leiding nu in handen in hun Porsche 914/6.

Foto: © Rallye Neige et Glace

De Belgische equipe Eric Van Peer en Eric Chapa vertrok als tweede in de 4×4-categorie, maar ze werden op het parcours door een veewagen aangereden. De BMW 325 IX werd zwaar beschadigd, terwijl Eric Van Peer zijn enkel en pols brak. Eric Chapa kloeg na het ongeval over zijn ribben. Arnaud en Adeline Euvrard (Subaru) leiden nog steeds in de klasse.

Bij de Historics kregen Deflandre/Gully (Porsche) en de leiders Kenis/Vanoverschelde (BMW 325) af te rekenen met respectievelijk een tegenligger en een tractor, wat tot behoorlijk wat tijdverlies leidde. Een navigatiefout van Sanseigne/Fornasier (Fiat Cinquecento n°20) zorgde ervoor dat heel wat toppers dus tijd verloren. Dat maakte dan weer de dag van het duo Van Rompuy en Vanoverschelde in Historic. Met hun Porsche 914/6 wonnen zij de tweede etappe en zij zijn meteen de nieuwe leiders.

Dirk Van Rompuy: “De rally is echt prachtig. Er ontbreekt een beetje sneeuw, maar we moeten voorzichtig zijn omdat de omstandigheden erg veranderlijk zijn. De organisatie is perfect en de route is geweldig. Onze monteurs hebben een beetje moeite omdat ze onze tijden niet live kunnen volgen. Maar het is een keuze van de organisatie om het zoals vroeger te doen. We zijn erg blij met de zege in deze tweede etappe en het feit dat we de leiding van de rally over hebben genomen.

Vandaag volgen dertien proeven voor een totaal van 340 kilometer.