BRC Bertrix: met een Peugeot 306 Maxi

Zoals te verwachten geeft de aankondiging van de organisatie door de R.A.C. Spa van de 1ste Rally of Bertrix op 10 en 11 juni dit jaar, ideeën aan deelnemers uit de provincie Luxemburg. Deze proef staat meteen op de kalender van het Belgian Rally Championship 2023 en onder meer Laurent Mottet, inwoner… van Bertrix, geeft afspraak in de nieuwe wedstrijd in zijn achtertuin. Mottet doet dat met een gehuurde Peugeot 306 Maxi Groep A van het prestigieuze Sébastien Loeb Racing! 

© Sébastien Loeb Racing
Persbericht

De Peugeot 306 is voor Laurent Mottet geen onbekende! Sinds 2013 doet hij het met de Kit-Car versie in heel wat regionale en nationale wedstrijden, met bovendien goede resultaten. In de Rallye de Wallonie 2016, zagen we de inwoner van Bertrix voor het eerst met de legendarische Maxi-versie van de Peugeot, al draaide de wedstrijd toen op een kort avontuur uit. 

Ik heb lang gezocht naar een manier om een echt goede 306 Maxi te huren”, aldus Laurent Mottet. “Voor mijn thuiswedstrijd, zijn we tot een akkoord met het team Sébastien Loeb Racing gekomen, voorwaar! Het budget is weliswaar nog niet helemaal rond, maar ik verzeker je dat ik samen met mijn co Benjamin Falmagne, aan de start van de Rally of Bertrix zal staan!

Het is het soort nieuws dat de echte rallyfans enorm moet verheugen, want deze prachtig klinkende 306 Maxi maakt echt deel van het wereldrally-erfgoed uit en onder meer toprijders als François Delecour en Gilles Panizzi hebben het met de schitterende Franse bolide gedaan, net als Jean-Pierre ‘Vande’ die er Belgisch kampioen meer werd!

Deze 306 Maxi van Sébastien Loeb Racing, komt uit in de categorie BRC, maar ik moet toegeven dat onze eerste doelstelling is om een droom in vervulling te laten gaan, ons enorm te amuseren en het publiek te verwennen”, aldus nog Laurent Mottet. “Het resultaat is dan ook van minder belang, zelfs al zou het parcours de auto wel moeten liggen. Met Benjamin kijk ik er enorm naar uit om een weekend lang te kunnen samenwerken met Sébastien Loeb Racing! Dat wordt zonder meer een mooie ervaring.” 

En Laurent Mottet wil alvast de talrijke partners bedanken die dit project mee ondersteunen. Wij hebben het dan over Mazout Warin Graide, BigMat Resimat in Bertrix, les Carrières Gilles in Rhisnes, Garage Volvo Arnould in Bertrix, Arnould Ludovic Electricité in Libin, Assurances Jean-Paul David in Paliseul, Technique du Froid in Chatelet, AVEVE Dasnois in Bertrix, Ets Hector in Longlier, Semat Libramont, restaurant Les Caprices de Julie in Bertrix, Hop Business in Bertrix, BigMat Goffette in Jamoigne, Petitjean Wanlin Carlsbourg, le Garage Dion MyCar in Paliseul, la Menuiserie Henrard Cédric in Anloy, Titelec Sécurité in Bertrix, Café ‘Le Bureau’ in Bertrix, le Garage Cédric Forget in Offagne, Station, Terrassements Christophe Mahaut in Fays-les-Veneurs Gigatour Mondial Express in Bertrix, Belfius in Bertrix, Pirot Carpentry in Mogimont, BMS Carrelage in Bertrix, Hard’n Cycles in Libramont en Laurent Mottet Parcs & Jardins in Bertrix. Een indrukwekkende lijst, maar nog niet volledig. Wie wil, kan deze lijst aanvullen… Ondertussen kijken we uit naar het begin van de zomer in Bertrix, om van deze Peugeot 306 Maxi op onze wegen te genieten, een wagen die ongetwijfeld talloze fans zal hebben!