Neige et Glace: Belgen mee vooraan

Van gisteren zondagavond tot komende woensdag vinden de liefhebbers van oude rallywagens weer hun ding. De 68ste Rallye Neige et Glace is van start gegaan en de Belgen zijn meteen bij de les. Met 160 kilometer en ongeveer 5 RT’s op het programma beloofde de eerste nachtelijke etappe van de 68ste Rallye Neige et Glace voor de ongeveer 80 deelnemende equipes spannend te worden.

Foto: © Rallye Neige et Glace

Ons advies is om spijkerbanden te monteren, want de laatste drie proeven richting Malbuisson zijn zwaar beijzeld of besneeuwd…”. Dat was de boodschap van organisator Patrick Zaniroli aan het einde van de algemene briefing van het evenement, georganiseerd in de lokalen van het Peugeot Adventure Museum in Sochaux. Van hieruit vertrokken de deelnemers aan het begin van de avond.

De vierwielaangedreven wagens vertrokken als eerste, waaronder de winnaars van 2022, Arnaud en Adeline Euvrard in een Subaru Impreza. Zij bleven de BMW 325ix van de Belgen Van Peer en Chapa voor met 38 punten en de Fransen Georges en Perquin met 103 punten.

Bij de Historics gaan de Belgen Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde (BMW 325i E30) na de eerste avond aan de leiding. Achter hen vinden we Deflandre/Gully (Porsche 911) en de Fiat Cinquecento van de Fransen Sanseigne en Fornassier op slechts 3,00 en 4,40 punten. Als we naar het verdere klassement kijken, vinden we de Porsche 914/6 van het duo Van Rompuy/Vanoverschelde op zeven punten en het Frans-Belgische team bestaande uit Serge Garosi en Jean-Marc Piret (Mazda RX-2) op slechts acht punten.