FIA F2/F3: testritten Bahrein vandaag van start

Vanaf vandaag, Valentijnsdag, tot 16 februari worden op het circuit van Bahrein de officiële wintertests gehouden van de FIA Formule 2 en de FIA Formule 3. Er wordt telkens gewerkt met een voormiddag- en een namiddagsessie. In de Formule 3 test elk team met minstens één rookie. Er is een totaal van 17 debuterende rijders. De tests worden gereden op het harde Pirelli compound.

Idem dito voor de FIA Formule 2, waar naast de ervaren rijders (er zijn zeven rijders die al eerder wonnen in de Formule 2) er ook tien nieuwe gezichten aan het werk zullen zijn. De helft van de teams zet minstens een rookie in. UNI Virtuosi vormt een van de uitzonderingen. Onze landgenoot Amaury Cordeel start er naast titelkandidaat Jack Doohan.

Foto: ©Dutch Photo Agency/archief